Apartamentele din Cluj rămân cele mai scumpe, deși prețul le-a scăzut cu aproape 40%
Deși prețul apartamentelor a scăzut drastic în urma crizei economice din 2008, prețul apartamentelor din Cluj tot este mai mare decât în celelalte orașe importante din România.
Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, dintre cele cinci orașe analizate (București, Timișoara, Iași, Constanța și Cluj-Napoca), cele mai mici marje de scădere au fost consemnate în capitala Transilvaniei.
Garsonierele s-au ieftinit cu 39,6%, de la 1.738 de euro pe metru pătrat (în aprilie 2008), până la 1.049 de euro pe metru pătrat (la finele lunii iulie 2014).
Unitățile locative bicamerale costă azi cu 34,24% mai puțin decât în momentul de apogeu al pieței, respectiv 1.014 euro pe metru pătrat (față de 1.542 de euro pe metru pătrat, în mai 2008), iar prețul mediu cerut pentru apartamentele cu trei camere a scăzut cu 39,5%, de la 1.602 euro pe metru pătrat (în martie 2008), până la 969 de euro pe metru pătrat.
5 Comentarii
Prost nu e cine vinde, prost e cel care cumpara. Preturile sunt mentinute in oras pentru ca fiind un oras plin cu studenti, desi apartamentele sunt la vanzare, multe din ele sunt inchiriate pana se gaseste un cumparator.
Totul e scump la Cluj, de la apartamente la taxiuri, calitatea lasa de dorit mai ales in blocurile comuniste care sunt dezastru.
Moni-bony-blocurile noi sunt mai prost facute fata de ale comuniste,in caz de cutremur,alea noi pica primele...
Blocurile noi incepand cu anul 2013, facute din caramida si alte materiale Premium sunt chiar foarte bune. Ca blocurile vechi sunt mai bune, o afirma proprietarii de astfel de blocuri, care le ofera spre vanzare la preturi astronomice. Dar nu aceasta este realitatea.
Si daca or fi mai bune cel mai important lucru e locatia alea noi is departe de locurile bune din oras