Arhiepiscopia Clujului a cumpărat acţiuni Electrica din banii luați pe proprietățile revendicate
Arhiepiscopia Clujului a cumpărat acţiuni la SC Electrica, pentru a susține din profitul obținut o serie de acțiuni sociale.
Biserica și-a vândut o partea din titlurile pe care le deţinea la Fondul Proprietatea, care urmare a despăgubirilor primite pentru clădirile şi terenurile preluate abuziv de fostul regim comunist.
”În condiţiile în care a avut loc listarea acţiunilor SC Electrica, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a decis, în 23 iunie, ca o parte din acţiunile pe care le deţinea la Fondul Proprietatea, acţiuni primite în cadrul procesului de despăgubire pentru clădirile şi terenurile preluate în mod abuziv, să fie transferate în acţiuni la Electrica. Am vândut acţiuni ale Fondului Proprietatea şi am cumpărat acţiuni Electrica. Considerăm că este o companie viabilă, care probabil va aduce un randament mai mare decât ceea ce aduc în prezent acţiunile Fondului Proprietatea. Arhiepiscopia Clujului a apelat la o societate de brokeraj care a efectuat operaţiunile pe bursă. Numărul de acţiuni cumpărate şi suma sunt confidenţiale”, declarat consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Sorin Câlea, citat de Mediafax.
”Dacă într-un an se înregistrează o pierdere, noi să nu înregistrăm o pierdere foarte mare. Sperăm, de asemenea, să avem o rată de randament mai ridicată pentru a ne putea susţine proiectele sociale începute în cadrul Arhiepiscopiei. Aceste proiecte se referă la Centrul Misionar de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, continuarea lucrărilor la campusul studenţesc, unde avem în plan două cămine, construirea a trei centre de tineret - unul la Sângeorz Băi, unul la Săcuieu şi altul la Câmpeneşti, un cămin pentru vârstnici la Baciu”, a mai precizat consilierul.
Acţiunile Electrica sunt tranzacţionate din 16 iunie la Bursa de Valori Bucureşti, fiind cotate la ora 16:30, la 11,23 lei, în urcare uşoară faţă de preţul final din oferta publică de listare, de 11 lei.
Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) prin oferta publică iniţială derulată în perioada 16-25 iunie.
7 Comentarii
are popa bani ?POLITICA si RELIGIA 2 ,,,DE asuprip po****rtia ..PROSTIMEA ,,,BISERICA ??SA sau SRL ????IARTA-I DOAMNE ca si asti-A fug dupa bani !!!!!!!!!!!!!!!!!!
sa le arda toate bisericile cu tot cu ei
Centru Misionar - nimic social, campus studentesc - nimic social, centre de tineret - nimic social, azil de batrani la care le ia pensia si eventual proprietatile. Totul e o afacere, nimic social doar chestii din care ies mai multi bani.
Si astia sunt bisnitari o sa disparem cat de curand.
1/ "Biserica ortodoxa din Ardeal" ar trebui sa-si faca bagajele pentru ca este parvenita (a venit o data cu hoardele de moldoveni flamanzi). Biserica ardelenilor este Biserica greco-catolica.Preotii moldoveni care au supraviezuit foametei sa se intoarca in Moldova lor infloritoare si sa faca din patria lor speculazii financiare... 2/ Daca tot invart… Citeste mai departe
Romania e o tara ortodoxa, nu catolica. Catolicii sunt aici din cauza ca papa a incercat sa cucereasca lumea, insa nu i-a mers schema. Sunt happy ca noi ne asemanam cu grecii si nu cu latinii eretici. Mars in roma dinule
Platim facturile tot la sc.electrica?s-au la electrica crucifix?ori electrica BOR??VREAU SA STIU nu vreau restanta ca astia nu ma ingroapa restant.