Atenție, antreprenori! Amendă usturătoare pentru o firmă din România, care a încălcat regulamentul privind protecția datelor. Vezi ce s-a întâmplat


O firmă din România a primit o amendă usturătoare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru că a încălcat regulamentul GDPR, trimițând unei persoane mesaje comerciale nesolicitate.

ANSPDCP a anunțat marți, 6 august, că a finalizat în luna iulie 2024 o investigație la Best Elan Online SRL, după ce o persoană a semnalat că primea mesaje nesolicitate din partea societății comerciale.

Investigația a demarat ca urmare a unei plângeri transmise de o persoană vizată care a semnalat faptul că primea mesaje comerciale nesolicitate din partea operatorului. Deși persoana fizică a solicitat ștergerea datelor sale personale, inclusiv prin accesarea unui link pus la dispoziția persoanelor vizate de către operator, petentul nu a primit niciun răspuns la cererea sa. Operatorul a continuat să transmită persoanei vizate noi mesaje comerciale nesolicitate”, informează ANSPDCP.

Potrivit sursei citate, operatorul nu a comunicat Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal informațiile solicitate în baza competențelor sale de investigare, încălcând, astfel, prevederile art. 58 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2016/679.

Prin urmare, firma a fost amendată cu suma de 4.977 lei, echivalentul sumei de 1.000 EUR și este obligată să comunice către ANSPDCP toate informațiile și documentele solicitate în investigație.

Comentarii Facebook