Duminica 8 Septembrie

Banca Transilvania primește undă verde din partea Consiliului Concurenței! Poate cumpăra entităţile din România ale grupului OTP


Banca Transilvania este pe punctul să devină liderul pieței bancare românești. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania cumpără entităţile din România ale grupului maghiar OTP, respectiv OTP Bank România, OTP Leasing România IFN, OTP Asset Management România, OTP Factoring S.R.L. şi subsidiarele acesteia, OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L şi Fundaţia OTP Bank România. Cu toate acestea, pe lângă aprobarea primită de la Consiliul Concurenţei, tranzacţia inițiată de Banca transilvania mai are nevoie şi de acordul BNR.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Consiliul de administratie al Băncii Transilvania a aprobat la data de 8 februarie 2024 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile OTP Bank România, precum şi a altor companii din Grupul OTP România (inclusiv OTP Asset Management SAI şi OTP Leasing România IFN) pentru 347,5 mil. euro, informează zf.ro.

Prin urmare, după 20 de ani în care și-a desfășurat activitatea în România, OTP Bank va ieși de pe piață. OTP Bank este a patra bancă achiziţionată de Banca Transilvania - liderul pieţei bancare locale, cu o cotă de piaţă de peste 20% -, după Idea Bank (2022), Bancpost (2018) şi Volksbank (2015).


Comentarii Facebook