BERD deschide un nou birou regional în Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraș din România - FOTO
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își extinde prezența în România, prin deschiderea unui nou birou în Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraș din țară. BERD este prima instituție financiară internațională care deschide un birou regional aici, recunoscând potențialul semnificativ al acestei zone.
Situat în inima Transilvaniei istorice, Cluj-Napoca este o poartă de acces către trei regiuni strategice din România: nord-vest (unde este situat), centru și vest. Orașul Cluj-Napoca și-a demonstrat capacitatea de a promova sectoarele din domeniul high-tech și este recunoscut ca centru puternic de tehnologie a informaţiei (IT) și centru academic de excepţie.
Biroul din Cluj-Napoca va sprijini în principal IMM-urile locale din regiune, prin consultanţă de specialitate, cursuri și acces la finanțare. Prin intermediul programului Advice for Small Businesses, finanțat în România de Uniunea Europeană și de EBRD Small Business Impact Fund, Banca a sprijinit deja peste 900 de companii româneşti să acceseze consultanţă, companii printre care se numără lideri regionali în domeniul afacerilor, precum Arobs, Ciserom și Unilact.
Deschiderea oficială a noului birou BERD a avut loc joi în prezenţa conducerii BERD, reprezentată de Charlotte Ruhe, EBRD Managing Director, Central and South Eastern Europe, Mark Davis, EBRD Regional Head Romania and Bulgaria și Nadia Petkova, EBRD Director, Regional Network, SME Finance and Development.
Charlotte Ruhe a declarat: ”Deschiderea noului birou în Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru față de România. Am sprijinit sute de companii din întreaga țară prin investiții directe și indirecte, precum și prin proiecte de consultanță, iar acum dorim să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania”.
În România, BERD se concentrează pe finanțarea infrastructurii durabile, pe stimularea productivității în sectorul privat prin sprijinirea companiilor să se extindă și să îmbunătățească competenţele forței de muncă, precum și pe dezvoltarea sectorului financiar și a piețelor de capital.
Până în prezent, Banca a investit aproximativ 9,7 miliarde de euro în economia țării prin intermediul a 488 de proiecte.
5 Comentarii
Ce dobanzi veti practica? Cele de Romania, 10-12% sau cele din vest de 2-3%?
Bah, care al doilea cel mai mare oras din Romania? You wish. Poate al treilea maxim, daca nu cumva Timisoara e mai sus in clasament.
@Realitatea: Bah, care Cimicioara? Poate in viziunea clanului Carpaci o fi Cimicioara
@Realitatea: Pai daca sunteti asa de "Banatu-i fruncea", de ce nu s-or fi dus la voi la Cimisoara?
Cati angajati ?