Bosch inaugurează noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj, în valoare de 30 milioane de euro. Oferă facilități de ultimă generație FOTO


Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a inaugurat astăzi, oficial, noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Lucrările de construcție au început în martie 2018 și au fost finalizate în luna februarie a anului 2020. În timp, investiția totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro.

Noua clădire acoperă o suprafață totală construită de 17.500 de metri pătrați, cu peste 10.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate. Clădirea de birouri de ultimă generație este situată în inima orașului Cluj-Napoca, în incinta campusului de software DaVinci Plaza, și găzduiește peste 500 din numărul total de aproximativ 800 de angajați ai Centrul de Inginerie din Cluj care contribuie la viitorul mobilității, relocați din alte clădiri de birouri din localitate.

 „Bosch continuă să vadă un potențial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru față de țară”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România. ”Continuăm să oferim angajaților noștri resurse și facilități care să îi sprijine în îmbunătățirea calității procesului de inovație”, a adăugat Boldijar.

Prezidat de reprezentanții companiei, evenimentul de tăiere a panglicii s-a bucurat de prezența autorităților locale, partenerilor academici, precum și a membrilor relevanți ai Camerei de comerț și Industrie Româno-Germane. 

Am finalizat această construcție, chiar în centrul orașului Cluj-Napoca, ca parte a campusului de software modern DaVinci Plaza, pentru a evidenția potențialul activităților noastre în regiune. Este un proiect pe care îl datorăm și echipei noastre extrem de motivate și nenumăraților ambasadori și voluntari Bosch. Noua clădire completează, în manieră ideală, birourile și laboratoarele noastre de ultimă generație din Jucu”, a afirmat Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, care a finalizat cu succes acest proiect. „Sunt mândru să inaugurăm astăzi această nouă clădire în care peste 500 dintre cei 800 de colegi ai noștri lucrează la cele mai noi proiecte de tehnologie de mobilitate, contribuind la modelarea viitorului conducerii automatizate și conectate. Acesta reflectă contribuția noastră la Bosch și povestea de succes a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj”, a conchis Raabe.

Bosch oferă angajaților săi condiții de lucru inspiraționale

Adițional spațiilor de lucru inovatoare, cum sunt birourile comune și spațiile deschise, sălile de ședințe diversificate, cele de training sau zonele de relaxare concepute la comandă, noua clădire oferă diferite facilități precum parcare subterană, raste pentru biciclete, centru medical, zonă de gimnastică și spații personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urmă vor deservi atât dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cât și ca loc de desfășurare pentru evenimente precum hackatoane, concursuri academice sau alte proiecte dedicate studenților. Până la 70 de procente din mobilierul existent în spațiile de birouri a fost conceput și personalizat de mici producători locali și afaceri de familie, reiterând astfel sprijinul companiei față de ecosistemul local.

Angajamentul Bosch față de comunități și educație 

Locația centrală a noii clădiri ajută la promovarea unei interacțiuni sporite cu comunitatea din Cluj-Napoca, consolidând astfel parteneriatele strategice ale companiei cu autoritățile locale, companiile partenere, clienții și mediul academic local. În domeniul educației, la Cluj, Bosch dezvoltă, din 2013, parteneriate de lungă durată cu universitățile locale. În prezent, sunt în derulare trei programe de masterat și trei cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai. În acest context, compania oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.

Cercetare și inovație la Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

00802b2e7b0d31f13b779c20b5768990.jpg

e7e686ea437fcff7b1dbdda52cfb1ecb.jpg

Comentarii Facebook