Ca în Cluj, nicăieri! Duplex „imaginar” vândut pe Uliului la un preț halucinant: „Prețul include și acces, sau se ajunge cu elicopterul?”


Nimic nu-i oprește pe clujeni să încheie afaceri imobiliare profitabile, nici măcar străzile surpate! Un clujean vrea să vândă pe strada Uliului un duplex la nu mai puțin de 1 milion de euro, asta după ce recent strada a luat-o la vale, la propriu. Anunțul curajos a stârnit desigur valuri de reacții. Mai ales luând în considerare faptul că duplexul ar fi pentru moment doar pe hârtie, la stadiu de proiect. 

Randările prezintă o locuință de lux, de toată frumusețea, păcat că după câteva ploi mai insistente, investiția de 1 milion de euro ar putea ajunge în nămol… 

„Se vinde Duplex pe strada Uliului. Apartamentul de la parter 180 mp, curte 350 mp

plus 2 garaje la prețul de 550.000€. Apartamentul de la etaj 236 mp utili, 2 terase de 60 mp, 2 balcoane 11 și 18 mp plus 2 garaje la prețul de 600.000€”, se arată în anunțul imobiliar.

c2.jpg

Anunțul a stârnit valuri de reacții, la ce ofertă a fost făcută, oamenii nu s-au mai putut abține: 

„Știți cumva dacă se vede și Marea Mediteraneană de pe Uliului? La suma este de peste jumate de milion de euro, bănuiesc că e cu vedere la mare, nu?! Nu sunt din Cluj, dar am auzit că e top orașul, curățenie, ordine, servicii publice, educație, top și la PR, drept e? No, mulțam în avans”;

„Azi, mâine nu mai trebuie mers până la casă, că vine casa în jos de pe deal, în întâmpinarea clienților”;

„Ieftin domnule, strada uliului. Cobori cu telegondolă de acolo direct în centru”;

„Ferească sfântul, dar ce prețuri sunt astea… Stau și mă întreb, dar oare clienți se găsesc la prețurile astea sau doar cereți în speranța să nu vindeți. Chiar azi am întrebat un agent imobiliar de prețul unei case, gen, 3 camere, baie +bucătărie+pivniță+o parcare privată într-un sat pe langa Bern, Elveția la care îmi zice… 519 000 CHF. I-am zis că mi se pare cam scump la care el îmi zice că prețul e discutabil”;

„Prețul include și acces, sau se ajunge cu elicopterul pe Uliului?”;

„Surparea dealului sau străzii nu este inclusă în preț, mai rotunjiți la 1.000.000€ bucata, nu vă chinuiți cu mărunțiș!”.

Amintim că, strada Uliului din Cluj se află în șantier după ce o mare porțiune din aceasta s-a surpat. Lucrările de reparații nu sunt ieftine, fiind de peste 5 milioane de lei. Lucrările de consolidare pe strada afectată de alunecări grave de teren vor fi gata în octombrie. În ultimii ani, pe dealurile Clujului au apărut zeci de vile de lux construite evident cu permisiunea autorităților. Tot în ultimii ani putem observa cum din ce în ce mai multe dintre aceste dealuri au probleme grave și ajung să o ia la vale.

La o ședință a Consiliului Local, consilierii USR au semnalat că prețul pe care Primăria și l-a asumat să îl plătească pentru consolidări, în urma unei proceduri de negociere dictată de situația de urgență a lucrării, este mult supradimensionat, spre exemplu comparativ cu sensul giratoriu făcut pe strada Frunzișului de un privat (2,5 milioane de euro pentru o lucrare cu 300 de piloți forați). Lucrările de consolidare continuă pe strada Uliului unde se montează 60 de piloți forați cu diametrul de 1 metru pe o porțiune de circa 100 de metri afectată de grave alunecări de teren în luna aprilie. Banii pentru aceste lucrări se iau din buzunarul fiecărui cetățean din Cluj, toată suma fiind alocată din bugetul local. 

Comentarii Facebook