Duminica 22 Decembrie

Carduri de energie Cluj - O echipă de suport de la Poștă merge la Cămărașu să verifice decontarea facturilor la energie


Clujenii din comuna Cămărașu se plâng că agentul poștal din localitate nu le încasează cardurile de energie pentru decontarea facturilor de gaz, electricitate sau lemne de foc pentru că nu face față volumului. 

Cupoanele de energie, pe care oamenii le-au primit, pot fi achitate prin Poșta Română, dar la nivel de oficiul poștal de aici ni s-a spus că nu pot încasa acele vouchere și că va veni cineva de la Cluj cu un aparat. Acum trebuie să mergem toți din comună să ne umilim cu orele la rând pentru ca cineva să le încaseze”, ne-a reclamat un clujean din Cămărașu.. 

Florin Gliga, directorul Poștei Cluj, a spus că agentul poștal nu face față volumului de muncă și merge o echipă suport de la Cluj. ”De la Oficiul Județean m-au informat că, într-adevăr, mâine este programată acțiune pentru încasare la Cămărașu. Practic va merge o echipa suport de la Cluj pentru a ajuta agentul din Cămărașu să facă toate încasările în conformitate cu normele de lucru și prevederile legale…. Acest tip de încasări necesitând o atenție suplimentară în ceea ce privește eligibilitatea beneficiarilor, adresa locului de consum și a coabitantilor de la aceeași adresa sau loc de consum. În concluzie, toată lumea va beneficia de acest serviciu de încasare”, a declarat Florin Gliga.

Echipa specială de la Poștă va merge la Cămărașu miercuri, 1 martie, de la prima oră și va sta pe durata întregii zile.

Practic, se va verifica și dacă cei care au cerut aceste cupoane se încadrează în criteriile impuse de Guvern. ”Se vor verifica criteriile și apoi pe baza facturilor emise în 2023 se va face decontarea în limita a 700 de lei. Dacă factura este de 100 de lei, se încasează exact cât este pe factura, dar să fie emisă în 2023. Sumele care rămân pe cuponul de energie vor fi folosite luna viitoare”, a mai spus Gliga.

Cine beneficiază de aceste carduri

- pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum şi pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- persoanele - copii şi adulţi - încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;

- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

- Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie sa depaseasca 2.000 lei.

Sprijinul va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, astfel: 700 lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023 şi 700 lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023.

Comentarii Facebook