Miercuri 4 Decembrie

Carnea de porc va deveni un lux pentru mulți români în prag de Sărbători. Prețurile vor crește considerabil


Prețurile la carnea de porc vor crește considerabil în următoarea perioadă, având în vedere că se apropie Sărbătorile. 

Spre exemplu, în perioada 18-27 noiembrie, prețul mediu pentru porcine în viu a fost de 8,03 lei/kg, iar la raft, prețurile sunt aproape triple, în unele cazuri. 

Mai exact, într-o rețea de măcelărie cunoscută, prețurile încep de la 14,5-15 lei/kg pentru capul de porc și pot ajunge la 37,5-38,5 lei/kg pentru produse premium precum mușchiulețul sau ceafa.

În supermarketuri, diferențele sunt, de asemenea, evidente. La Auchan, carnea tocată de porc are prețuri între 17,99 lei/kg și 30,90 lei/kg, în funcție de brand, notează g4food.ro. 

Carnea de porc se scumpește, iar cei din industrie susțin că până la Crăciun prețurile ar putea crește chiar și cu 15 % pe fondul unei cereri mai mari. Sunt așteptate scumpiri și în cazul fructelor și legumelor, mai ales că iarna România se bazează mult și pe import.



Comentarii Facebook