Casa Vikingilor e în pragul falimentului: Să ne lase să funcționăm la 30%. Am scris Ministerului Finanțelor, fără răspuns - FOTO
Proprietarul Casei Vikingilor cere ca localurile să fie lăsate să funcționeze măcar cu 30% din capacitate, pentru a evita falimentul.
”Reprezint Cresco Invest, societate care gestionează activitatea unui restaurant din Cluj-Napoca și care din 15 martie 2020 a fost închis prin ordonanță de urgență a guvernului. Cu excepția a două săptămâni în toamnă și a cinci zile în februarie, am lucrat la 30% din capacitate, la terasă și delivery. Am accesat grantul II pentru capital de lucru, iar în 14 decembrie 2020 am primit la semnat contractul cu nr. 4119. În 16 decembrie am depus 36.500 de lei, cei 15% aport din partea noastră în contul de granturi, iar de atunci nu am mai depus nicio veste.
În 24 decembrie am fost sunați de la Finanțe că ni se acceptă reeșalonarea impozitelor cu condiția plății a 39.000 de lei pe care, de asemenea, am achitat-o. La Oficiul Județean pentru IMM din Cluj nu se știe nimic, furnizorii de energie ne amenință că ne întrerup, ne dau în judecată, vă rugăm comunicați-ne care este situația să știm ce să facem pentru că unica soluție este să solicităm falimentul firmei și să dăm statul în judecată. Este o situație aberantă: statul ne condiționează eliberarea ajutorului de plata impozitelor, dar ne închide la scurt timp după ce ne-au deschis, iar atunci de unde să avem bani să ne plătim obligațiile? Dacă ni se dădea acest ajutor, care se ridică la peste 240.000 de lei, chiar dacă nu făceam profit, eram măcar pe linia de plutire. În preajma evenimentelor Valentine’s Day, 8 Martie, noi am făcut comenzi către furnizori, dar după o zi ni s-a comunicat de la Prefectura Cluj că se închid toate restaurantele din Cluj, iar noi ce să facem cu marfa, cum să o returnăm? Partea de livrări la domiciliu este foarte slabă.
Avem 18 angajați dintre care jumătate în șomaj tehnic, îi rotim ca să nu îi disponibilizăm. Eu am făcut personal inclusiv livrări, mi-am protejat angajații cum am putut, dar nu știu cât o voi mai duce așa, anul trecut am fost obligat să vând două terenuri pentru a putea menține restaurantul. Ca să ajungi cu comanda din Mănăștur în Sopor trebuie să faci 60-90 de minute, cu două meniuri de 40 de lei, pentru care noi nu percepem taxă de transport, iar atunci te întrebi serios dacă să mai continui businessul. Dintr-o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei, în 2019, anul trecut am ajuns abia la jumătate. 60% dintre localurile din Cluj sunt în pragul falimentului. Este aproape imposibil să îți menții oamenii care sunt specializați în acest domeniu și le e greu să se reorienteze profesional. Măcar cu 30% din capacitate să ni se permită să funcționăm, bine că sălile de fitness sunt toate pline, acolo se poate. Sper să nu ajungem să ieșim din nou în stradă, eu am fost printre primii care am ieșit la Revoluție, să ne apărăm drepturile, și nu aș vrea să fiu din nou nevoit să o fac”, a relatat Călin Oancea, proprietarul restaurantului Casa Vikingilor, din Cluj-Napoca.
”La mailul trimis ministrului de Finante nu am primit nici un răspuns. Restaurantul Casa Vikingilor are o vechime de peste 20 de ani și considerat un Icon al orașului deoarece 20 de ani a avut program NON-stop sub motto-ul “locul unde se mananca mult și bine iar trifermentul și metoclopramidului sunt din partea casei”. La ora actuala diferența dintre cifra de afaceri 2020-2019 este de 975.000 lei și nu am dat nici un om afara”, ne-a mai spus patronul Casei Vikingilor.
22 Comentarii
ia vezi cei de dau pe livrare ...ce milioane fac...si el ceafa lata..e pe saracie.....saracie ai sa ramai mjlt si bine bah...jeg mafiot.
nu e bine sa te bucuri ca altu da faliment, pentru ca din punct de vedere economic, mai devreme sau mai tarziu vei fi si tu afectat.
Doar trebuie sa ai niste cunostinte minime despre cum functioneaza economia
Deocamdata doar frustratii din institutiile bugetare isi permit sa comenteze ca e bine ca dau faliment restaurantele si altii din privat. Magarilor care sunteti si inbuibatilor cu banid e la stat pe care inca ii primiti!!!! Ba animalelor fara creier, dinc e o sa va primiti salariile alea nesimtite pana la sfarsitul anului? Face rahatu ala de catu imprumuturi… Citeste mai departe
@bujetarii comenteaza: stai calm ca pe aia ii doare la patina, din taxe si impozite sau din imprumuturi pe care o sa le faca statul....si sa fim sinceri, firma da faliment, dar contul patronului e tot gras, si dupa ce trece pandemia, schimba numele si face o alta firma si o ia de la inceput....mie personal nu mi mila de nici unul....pana nu vad meleteni… Citeste mai departe
@bujetarii comenteaza:
Alo Oancea, te poți apuca din nou de cămătărie și smecheri ieftine cu tovarășul tău de la Turda. Fostul milițian de crimă, Sandu Moldovan. Eu zic că mai bine merg combinațiile, tu ce zici? Ceafă lată!!!
oricum, niste restaurante jegoase si o mancare de toata minunea, doar sa iti ia banii, tipic bisnitaresc
hai sa plangem pentru d-nul Oancea, care nu are ce manca saracu, cu case de amanet si afaceri dubioase de o viata, asta ii blestemu oamenilor care si-au pierdut lucrurile in casele lui de amanet. sa dea dumnezeu sa le dea ce merita dar mai mult nu din astea micute
@gigi: cum si au pierdut lucrurile la amanet? i a fortat cineva sa le duca acolo? sau ce crezi ca e amanetul? iti pastreaza lucrurile in siguranta pana iti rezolvi tu pb cu alcoolul, pariurile etc si apoi mergi sa le recuperezi linistit?
sper sa ii inchida pe astia de tot . Cand a gasit sanepidu marfa expirata si mancare stricata cum a fost ? astia is cri mai jegosi din cluj si au mereu mancare stricata
Daca ar plati statul fiecarui restaurant/carciuma cate 2 mld de lei oare unde am ajunge?
Daca tu nu reusesti intr-un an de zile sa te adaptezi la noua normalitate, daca din profitul din anii trecuti nu ai pus un leu deoparte (ca de investit nici nu se pune problema) poate e si o problema de management.
In plus daca ai avea o mancare corecta… Citeste mai departe
@Pe de alta parte: ca sa pui bani deoparte inseamna ca tre sa declari profit si prin urmare platesti impozit la stat .. aproape toti declara venitul minim care sa nu bata la ochi si tot restul scot din casa pe tot felul de tertipuri contabile: masini, aparaturi, vacante etc
Unde este profitul anilor trecuți ?
Angajații tai nu au creat profit ți-e ani la rândul ?Probabil ai ridicat un palat cu el și acum nu ai nimic pus deoparte.
Nu ai pus chiar nimic deoparte ?
Toate firmele stau cu mâna întinsa .
Noi care suntem angajați ce naiba facem ?
Lasă naibi afacerea atunci mergi și angajeaza-te.
Credeți… Citeste mai departe
Ei băieți, dacă nici până acum nu v-ați prins de faptul că guwernerul și-ai săi sunt împotriva României, vă meritați soarta.
Cam toții o merita! Comandam des, mai ales platourile deal Vikingi. Direct pe site-ul lor sau Hipmenu. Acum sunt alte aplicații care nu mai permit, gen Glovo, Taz sau cum s-or mai chema, care au redus harta de livrare a Clujului.cu 20%. Numai unde vor ei. Așa le trebuie restaurantelor care nu livrează direct! După ani buni de comandat la Vikingi… Citeste mai departe
“ ca nu ești in aria...”
@Tot eu: nu sunt in arie pt ca nu vor sa plateasca taxa de delivery
@Nesatulu’: și acum se poate comanda pe site și telefonic, livram in tot Clujul
Coborati preturile produselor la livrare si o sa creasca si incasarile. Nu poti cere pret de restaurant pentru livrare.
@???: când nu iei taxa de Delivery și plătești mașina, benzina, sofer in plus, ar trebui sa fie mai scump nu mai ieftin. Dacă ti-e teama ca e prea scump 22 lei meniul zilei, te Invit sa încerci intr-o zi să-ți faci acasă, sa vezi cât timp îți ia aprovizionarea și pregătire și cât te costa
"iar de atunci nu am mai depus nicio veste."
Nu pricep ce vrea sa spuna poetul.
Reatuarantele trebuie deschise doar in mall-uri. Mall-urile nu pot fi focare de infectie niciodata. E o lege a Universului.