Cât au ajuns la Cluj ouăle de casă! ”Scumpe, găina se creste cel mai ușor…” / ”Nu sunteți obligat să cumpărați” - FOTO
Crescătorii de găini au ajuns să vândă oul de casă cu 1,5 lei bucata. Prețul este exorbitant, dar crescătorii sunt obligați să majoreze tarifele pentru că totul s-a scumpit.
”Ouă de casă 1,5 lei buc. Dacă sunt scumpe, nu sunteți obligat să cumpărați. Seară frumoasa!!”, a comentat cel care a postat anunțul.
Clujenii spun că prețul este exagerat.
”Scumpe....sunt cu 1 leu destule, maxim un leu și zece bani.... de casă și mari…”.
”Știu bine cum se cresc....de la munte vin… găină se creste cel mai ușor… boabe, apă, iarbă… simplu… își scoate dublu mâncarea… kg de porumb sau grau este 0,70 kg așa că...”.
Cât de rentabilă este creșterea găinilor în curte
Rentabilitatea creșterii găinilor poate varia în funcție de mai mulți factori, printre care se numără costurile inițiale de achiziție a puietului sau a găinilor adulte, costurile de hrănire, costurile de îngrijire, costurile cu întreținerea custii sau a spațiului de pășunat, prețul la care puteți vinde ouăle sau carnea de pasăre, precum și alți factori economici și de mediu specifici zonei în care locuiți.
În general, creșterea găinilor poate fi o afacere rentabilă, mai ales dacă aveți grijă să gestionați costurile și să optimizați producția. Unele aspecte care pot influența rentabilitatea includ
- Eficiența hrănirii: Alegerea hranei potrivite și gestionarea eficientă a costurilor de hrănire pot influența semnificativ rentabilitatea. Este important să vă asigurați că hrana oferită este echilibrată și nutritivă, pentru a maximiza producția de ouă sau de carne.
- Gestionarea sănătății păsărilor: Investiți în măsuri de prevenire a bolilor și de menținere a sănătății păsărilor pentru a reduce costurile asociate cu tratamentele veterinare și mortalitatea.
- Marketingul produselor: Identificați canalele de vânzare potențiale pentru ouăle sau carnea de pasăre și asigurați-vă că puteți obține un preț care să acopere costurile de producție și să genereze profit.
- Eficiența gestionării: Gestionarea eficientă a timpului și a resurselor poate reduce costurile operaționale și poate îmbunătăți rentabilitatea.
12 Comentarii
Vizionați Și Ascultați Aceste Video-uri Cu Atenție Până La Final, Pentru A Înțelege Cât De Important Este Calitatea Și Prospețimea Oului:
https://youtu.be/GwezaWl9u3s?si=FvvzYBu8b8i1LNEJ
https://youtu.be/0Cg9PRLXTk8?si=jQrZNDHmXaSe6qay
https://m.zf.ro/amp/companii/exclusiv-online-oamenii-spun-ca-vor-sa-manance-oua-ecologice-dar-nu-stiu-ca-ii-costa-un-euro-oul-5897697… Citeste mai departe
Mai puneti botul la "sustineerea producatorului roman", cand pe producator il doare in plua de celalalt roman de langa el. E interesat doar de cum sa faca banul gros.
Ouale sunt scumpe, laptele e scump, langosul scump, apartamentele sunt scumpe...
Nu sunt scumpe, sunteti voi rupti in cür de saracie.
Cred ca nu va dati seama, dar in perioada asta gainile fac rar oua si multi de la tara nu mai vand. E logic sa creasca preturile cand e penurie, insa la 1.5 lei nu e o crestere, e un pret normal pentru perioada asta pe care l-am observat inca dinainte de pandemie. Daca sunt sigur ca gainile au fost hranite natural, au crescut in curte la soare si aer,… Citeste mai departe
@daci: Gainule, atata prostie rar mi-a fost dat sa vad. Sau esti vreun putoi de 8 ani.
@daci: Spor la dat bani,doi lei oul pe canal în piața mare astăzi, zise eco ,cînd colo aduse de la o fermă ca cele din magazin ,o cafea este mita ptr.a susține tanti Vio,Mari,Helga ,Aurel,Babi etc .că sunt din ograda proprie .
Ouăle mele sunt neprețuite. Nu știu ce părere are nea Rocco, dar cu doua ouă hotărâte poți schimba soarta lumii, care se știe că este condusă de femei, dar nu Antonia, clar!
Si nu are dreptate omul?! Vii tu sa-i spui ca se creste usor! Daca e asa usor sa stai in miros de gainat creste-ti singur gainile.
@bla-bla: exact, sa si le mance pe ale lui
No , mai legați-vă de cocoșeii dintre blocuri și case, ca veți ajunge să roadeți cioante…
@Untoldeanu: O sa rozi tu ciontu' la Pandaimos, jigodie pedofila, si o sa inghiti continut fara sa le spargi, doar o sa le mangai. Mumulene oribil.
@Naum :