Cât câștigă un angajat din sistemul bancar, în România. Oamenii au așteptări mari de la acest domeniu, dar salariile sunt mai mici decât în alte țări


Potrivit datelor furnizate de Salario, portalul de comparare a salariilor realizat de eJobs, un angajat din sistemul bancar din România câștigă în medie 4.200 de lei net pe lună. Acest salariu reflectă veniturile medii ale angajaților din diverse poziții din domeniul bancar.

Un angajat din sistemul bancar câștigă 4.200 de lei pe lună, arată datele Salario, portalul de comparare a salariilor realizat de eJobs.

Cât câștigă un angajat din sistemul bancar în 2024:

  • Ofițer bancar – în medie 3.500 de lei net 
  • Ofițer de credite – în medie 3.800 de lei net 
  • Consultant financiar – în medie 4.000 de lei net 
  • Economist – în medie 4.300 de lei net 
  • Trezorier – în medie 5.000 de lei net 
  • Director financiar – în medie 9.000 de lei net

„În România, salariile din domeniul bancar sunt de obicei peste media națională, dar semnificativ mai mici decât în alte țări din UE, precum Germania sau Franța. În general, salariile variază în funcție de tipul băncii, locația sucursalei și experiența angajatului”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Angajații din top management și din sediile centrale au salarii mai mari, uneori depășind de câteva ori veniturile angajaților din sucursale, care sunt cei mai numeroși. Aceste discrepanțe salariale reflectă și responsabilitățile diferite și nivelul de expertiză impus de anumite poziții. 

Comentarii Facebook