Cât costă chiria și un apartament în marile orașe din România. La Cluj se mențin prețurile aberante în sectorul imobiliar
Piața imobiliară din România s-a confruntat cu schimbări majore în ultimii ani. Pe măsură ce populația în mediul urban continuă să crească, ca urmare a migrației din zonele rurale, și nu numai, românii caută zone în care să locuiască, unde pot găsi școli bune, locuri de muncă și locuințe la prețuri accesibile.
În timp ce unele orașe par părăsite, în altele, au explodat prețurile la apartamente, atât pe partea de achiziție, cât și de închiriere. În Constanța, există cele mai exagerate chirii din România, în timp ce, la Cluj, se plătesc în continuare valori absurde atât pe chirii, cât și pentru achiziția de locuințe. Trendurile sunt foarte ciudate, mai ales că nu au niciun fel de legătură între regiuni. Dacă vrei să locuiești într-o mână de orașe din această țară, plătești un preț de două ori mai mare decât în toate celelalte.
Cât costă chiria, dar un apartament în marile orașe din România
În Cluj-Napoca, chiria medie este de 350 de euro pe lună, în timp ce achiziția unui apartament sare la 96.000 de euro, în medie. Cele mai căutate cartiere sunt Mărăști pentru închiriere și Mănăștur pentru cumpăraarea unei locuințe. Este important de reținut că prețurile de achiziție sar până la 110.000 de euro în cartierul Gheorgheni din Cluj.
În Timișoara, media la chirii este de doar 245 de euro, în timp ce prețul mediu al unui apartament se rezumă la 71.950 de euro. În funcție de cartier, ajungi și la 62.000 de euro, în Șagului de exemplu.
Brașov este mai aproape de Cluj decât ai crede, cu o chirie medie de 320 de euro și un preț mediu la apartamente de 74.276 de euro. Pe zone, interesul mare este pentru Tractorul și Astra, mult mai puțin pentru Centrul Istoric și Avantgarden. Prețurile de achiziție fluctuează de la 65.000 de euro în Astra la 120.000 de euro în Centrul Istoric și 92.400 în Răcădău.
În Iași, clienții plătesc aproximativ 295 de euro pe chiria lunară, în timp ce achiziția unui apartament gravitează în jurul a 63.000 de euro. Chirii mai ieftine găsești în zona Nicolina, în timp ce prețuri mai mici de achiziție sunt în Podu Roș. Tătărași este cel mai căutat cartier pentru cumpărarea unui apartament, aproximativ 59.000 de euro.
La Constanța, chiria medie este de 370 de euro, în timp ce prețul mediu la locuințe este de 73.000 de euro. Chiria sare și la 390 de euro în Tomis Nord sau coboară până la 200 de euro în zona CET. Cele mai scumpe apartamente sunt în zona Faleza Nord, aproximativ 120.000 de euro, scrie playtech.ro.
7 Comentarii
In Cluj-Napoca sunt vreo 30000 de oameni(doar o parte IT) ce muncesc din greu si inuman pentru corporatii. Pe langa ei s-au dezvoltat servicii si servicii la servicii si alte servicii la aceste servicii, toate acestea la niste preturi astronomice fundate pe promisiuni si iluzii. Toata economia orasului are consistenta unui ***** ce sta sa se spela la… Citeste mai departe
Asa poti sa zici de orice oras de pe planeta asta. Important e ca Romania e tot mai bogata de la an la an depasind tara dupa tara.
Salar minim net 2023
Romania - 385 euro
Ungaria - 379 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Eu: Da? De aia marile companii isi deschid filiale in Ungaria si nu in Romanika?:)
Salar mediu pe judet 2022
Cluj - 950 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Timisoara - 900 euro
Iasi, Constanta, Brasov - 750-800 euro
@Eu: Si ce s-au facut din banii aia? Ah,s-au dat la studii de fezabilitate, altii au castigat in instanta impotriva piticului atomic,repent in materie de drept si legislatie, neamurile piticului atomic angajate toate pe la primarie, firmele capusa, etc. Pt. oras, au ajuns maruntisutirle,adica ce-a mai ramas dupa ce s-a furat din bugetul orasului.
Pai daca vin toți aici și cumpără și închiriază orice. Clujul a ajuns un oraș aglomerat și atât. El Dorado.
Nu pentru mult timp, nu pentru mult timp.