Cât costă o zi pe litoralul românesc: Vacanțele sunt tot mai scumpe, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de pe plajă


Vacanțele la mare s-au scumpit semnificativ în întreaga Europă. Pe litoralul românesc, o zi de concediu poate ajunge la o mie de lei pentru familiile care aleg să se relaxeze la malul mării, chiar și în sudul litoralului, cunoscut pentru prețurile sale mai accesibile. În nordul litoralului, costurile se pot dubla. Astfel, mulți turiști încearcă să-și stabilească un buget zilnic, însă realitatea de la fața locului depășește adesea așteptările.

În Eforie Nord, cazarea pornește de la 300 de lei și poate ajunge până la 600 de lei pe noapte. În plus, turiștii mai cheltuiesc între 200 și 500 de lei pe zi pentru mâncare, băutură și activitățile distractive de la plajă.

Un șezlong se închiriază cu 40 de lei pe zi. O limonadă rece costa 20 de lei, iar o clătită poate să coste și 30 de lei. Turiștii spun că o zi pe litoral îi costă aproape o mie de lei. Iar asta în sudul litoralului, pentru că în nord prețurile sunt mult mai mari.

„De fiecare dată, piața este cea care reglează cererea și vedem că românii clar penalizează pe cei care derapează de la calitatea serviciilor versus preț. Accesibilitatea este primul motiv pentru care se alege România și serviciile medicale le știi, le cunoști. Deplasările în străinătate sunt alese de români pentru a experimenta și altcvea. Pentru a vedea altfel de destinații, altfel de servicii. Spania e una dintre cele mai mari atracții turistice din întreaga lume. Cu peste 3 mii de plaje, dintre care aproape 700 au calificativul de excelență "Blue Flag", zeci de milioane de oameni preferă să își petreacă vacanța pe Costa del Sol. Prețurile practicate sunt mult sub cele de pe plaje similare din Grecia, Italia și România. Un șezlong costă, de regulă până în 8 euro”, explică Cristian Bărhălescu, președintele ANAT Sud Est.

O bere poate să pornească de la 2,50 euro și să ajungă la 5 euro, aici este 3 euro și jumătate la un beach bar, de asemenea o înghețată poate să coste între 1,8 și 4 euro.  Un apartament costă cam 200 de euro pe zi.  Cu 20 de euro poți și mânca, poți și bea și poți avea un desert, chiar aici, la malul mării. La sfârșitul săptămânii trecute, pe litoralul românesc au fost peste 100.000 de turiști, scrie digi24.ro

Comentarii Facebook