Miercuri 18 Decembrie

Cât costă şcoala de şoferi în 2023. Documente necesare pentru înscrierea la şcoala de şoferi


La momentul actual, pentru a urma cursurile unei şcoli de şoferi, trebuie să scoateţi cel puţin câteva mii de lei. Costul variază în funcţie de categoria permisului pentru care doriţi să vă încercaţi norocul, dar şi în funcţie de câte ore de conducere aveţi nevoie să faceţi cu un instructor.

Deobicei, perioada de teorie durează între 24 şi 30 de ore, însă pe lângă asta mai aveţi nevoie de minim 30 de ore de conducere cu un instructor. Numărul de ore de conducere poate fi suplimentat, dacă nu vă simţiţi stăpân sau stăpână pe propriile abilităţi.

Cât costă şcoala de şoferi în 2023, în funcţie de categorie

Estimativ, aveţi nevoie de minim 1.800 de lei pentru a urma cursurile unei şcoli de şoferi care să vă permită să obţineţi permisul de conducere pentru o maşină cu cutie de viteză manuală. Însă preţul poate să ajungă chiar şi până la 2.900 de lei, dacă ajungem să vorbim de o maşină cu cutie de viteză automată.

Puteţi încerca să obţineţi şi un permis categorie B, C sau D, iar atunci preţurile pot urca în mod semnificativ, chiar şi până la 7.000 de lei. Indiferent de categoria aleasă, pregătirea durează între şase şi opt săptămâni, iar specialiştii recomandă ca susţinerea examenului să se facă într-un mod cât mai rapid, pentru că aveţi cunoştinţe proaspete în minte. Totuşi, trebuie să știți că pregătirea este valabilă pentru 12 luni, iar aceasta trebuie reluată, cu alte costuri, dacă nu aţi reuşit să obţineţi permisul de conducere în acest interval de timp.

Documente necesare pentru înscrierea la şcoala de şoferi

Trebuie să ştiţi că, pentru a vă înscrie la şcoala de şoferi, aveţi nevoie de un dosar care să conţină mai multe documente. Printre acestea se regăsesc cartea de identitate, în original și în copie, cerere de înscriere la examen (se obține de la școală), certificatul de cazier judiciar în original în termen de valabilitate (6 luni de la data emiterii), aviz psihologic, adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „Apt pentru școală de șoferi” şi fișa de școlarizare – valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor (emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia persoana a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică).

Examenul pentru permisul auto constă în două probe, una de teorie şi una practică. Pentru a promova testul de teorie trebuie să răspundeţi corect la cel puţin 22 dintre cele 26 de întrebări primite. Proba practică este susţinută cu un examinator atestat şi durează minim 25 de minute, notează Observator.

Comentarii Facebook