Cât curent consumă o instalație de brad. Sfaturi utile pentru un consum redus
Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă. Acesta nu poate să lipsească din nicio casă dar trebuie să ne gândim și la prețul crescut de pe factura de curent datorită instalației pe care o folosim. Specialiștii trag un semnal de alarmă, căci acestea pot încărca factura la energie considerabil.
Specialiștii recomandă să cumpărăm luminițe de Crăciun cu LED. Deși sunt mai scumpe, ele consumă mai puțin față de cele cu incandescență. În medie, o instalație de brad cu 100 de becuri consumă 20-30 wati, iar maximul ar ajunge undeva la 42 -46 wați. Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ore. Ne duce la un total de aproximativ 109 kWh, unitatea pe care o veți vedea pe factura de energie.
În schimb o instalație cu LED consumă între 5 și 10 wați pe oră, ceea ce înseamnă un consum de energie extrem de scăzut. Dacă va fi folosită o lună întreagă, timp 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația de brad cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh. Prețul total pe cap de client ar fi de aproximativ 3 lei, scrie ego.ro.
Recomandări din partea specialiștilor pentru montarea instalației de brad
E bine să fim precauți și să ținem cont de anumite sfaturi date de specialiști. Spre exemplu, dacă instalația de brad va fi montată afară, este de preferat ca aceasta să fie alimentată cu baterii. Dacă aveți de gând să le conectați la curentul electric, evitați ca acestea să fie în contact cu metale. Cel mai bine este să fie asigurate cablurile, mai exact, dacă se află într-o stare bună, sunt impermeabile, iar becurile nu ridică temperatura. De asemenea, este recomandat ca atunci când nimeni nu este acasă, să deconectați conexiunile de lumină.
2 Comentarii
Daca deconectați conexiunile de lumină, cum mai aprindeti becul cand veniti acasa?
Autorul a fost corigent la fizica.