Sambata 7 Septembrie

Câți bani câștigă românii care reciclează PET-urile zilnic. Unii au făcut din asta un „job”: „Ne-am potolit cu furatul, ne băgăm pe așa ceva”


Dacă până acum, foarte puțini reciclau plasticul, în câteva luni, comportamentul oamenilor s-a schimbat total. De la începutul programului ReturRO și până la 1 iulie, 200.000 de tone de recipiente din sticlă, plastic și metal au fost colectate pentru reciclare.

La această creștere considerabilă contribuie nu doar românii de rând, ci și cei care adună constant recipiente reciclabile pentru niște bani în plus, neavând altă sursă de venit. Pentru unii dintre ei reciclarea a devenit singurul mod de a se întreține, mulți reușind, prin reciclare, să își asigure hrana de zi cu zi.

„Eu am avut înainte cinci sacoșe de dimineața, eu fac în fiecare zi, fac mereu, mereu, să iau bonuri. În fiecare zi fac 50 de lei. Mereu, mereu trebuie să iau ceva de mâncare”, a mărturisit un bărbat, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru alții, reciclarea a devenit un job full time care îi ține departe de fapte ilegale. 

„Muncim, mai bine muncim.. și ne chinuim, credeți-mă că ne chinuim. În jur la 150 – 130 de lei făceam până când s-a șmecherit lumea. Dacă nu muncești, nu ai, ne-am potolit cu furatul, ne bagăm pe așa ceva”, a spus un tânăr pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook