Vineri 27 Septembrie

Câți bani fac românii care își cumpără case în Zanzibar și Egipt, iar apoi le închiriază. E noua „fiță” pe piața imobiliară!


Tot mai mulți români sunt atrași de investițiile imobiliare în străinătate, cu destinații precum Dubai, Egipt, Spania sau Miami printre cele preferate. Mii de români și-au achiziționat proprietăți în aceste locații în ultimii ani, iar interesul pentru astfel de investiții continuă să crească. În acest an, cererea pentru investiții imobiliare în afara țării a crescut cu 30%, iar Zanzibar devine cel mai nou „paradis imobiliar”.

Alin a vizitat Egiptul de 15 ori, iar la ultima sa vizită nu s-a întors cu mâna goală. A achiziționat o locuință în țara piramidelor, iar în mai puțin de un an a ajuns să dețină opt proprietăți. Totul a fost planificat ca o investiție, iar acum obține un profit lunar de 4.000 de euro.

„Și ideea e simplă: îl inchiriez turiștilor pe Airbnb sau Booking. Vin oamenii, stau 5 zile, o săptămână, 2 săptămâni, o lună de zile. O garsonieră, un studio bun costă în medie 30.000 euro, 6.000 euro mai costă mobilarea, deci undeva la 36.000, dar eu banii ăștia îi scot în 4 ani de zile pentru că am un randament de 25%/an din închiriere”, spune bărbatul pentru Antena 3 CNN.

Datorită prețurilor mici, Egiptul a devenit un furnicar de români în ultimii ani. Doar în 2024, 20.0000 de români și-au cumpărat case acolo, cu 40% mai mulți decât în 2023.

În Zanzibar prețurile pleacă de la 239.000 euro pentru o vilă, dar cei care aleg să investească într-un astfel de proiect imobiliar de obicei optează pentru randament anual garantat contractual de 10% din valoarea investiției.

Cererea pentru investițiile în străinătate a crescut cu 30% în ultimul an, din acest motiv tot mai multe firme vin cu oferte, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook