Ce nu ai voie să cari cu liftul. Cei care încalcă această regulă riscă amenzi
Conform regulilor din construcţii existente în România, o clădire care are mai mult de cinci etaje trebuie să aibă cel puţin un lift. Chiar dacă nu pare, utilizarea unui lift dintr-o anumită clădire se poate face doar în baza unor reguli bine stabilite, altfel există inclusiv posibilitatea ca o persoană să fie amendată dacă nu respectă o regulă sau alta de utilizare a liftului respectiv.
În general, persoanele care locuiesc la bloc, şi nu numai, au interdicţie în a utiliza liftul pentru a transporta mai multe tipuri de "bagaje". În primul rând, vorbim despre bagaje voluminoase, cum ar fi sacii cu moloz sau alte resturi de materiale de construcţie. O persoană nu are voie să transporte un sac cu resturi care să cântărească mai mult de 30 de kilograme.
De asemenea, fiind vorba despre un spaţiu închis, mic, care nu poate fi aerisit, locuitorii unui bloc nu au voie să care cu liftul produse inflamabile sau care degajă mirosuri greu de suportat.
Conform Antena1, anumite interdicţii în a utiliza liftul sunt impuse de legislaţia în vigoare, tocmai pentru că există pericolul de a pune în primejdie una sau mai multe vieţi omeneşti.
Care este amenda pentru cei care nu folosesc corect liftul? În general, în astfel de cazuri vorbim despre aplicarea unor amenzi care să ajungă la câteva sute de lei. În plus, dacă liftul a avut de suferit în urma transportului, persoana care a cauzat probleme va fi nevoit să plătească şi reparaţiile.
2 Comentarii
Da, că romanul sa demoleze interiorul nu am vazut niciunde. Toți ce se mută se apuca de spart ziduri așa ceva...și bineînțeles care cu liftul tot.
eu adesea ma kak in lift