Ce nu se poate cumpăra cu bonurile de masă majorate de la 1 octombrie


Începând cu luna octombrie 2024, valoarea maximă a unui tichet de masă este fixată la 40,04 lei. Bonurile de masă pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare de la magazinele care acceptă această formă de plată. De asemenea, poți să folosești bonurile de masă pentru a plăti masa în restaurantele care acceptă acest lucru.

Este important de știut, însă, că există și câteva lucruri pe care este interzis să le cumperi folosind tichete de masă. De pildă, nu poți să cumperi băuturi alcoolice sau tutun.

Ca şi în cazul cardurilor sociale, amenzile pe care le riscă cei ce nu vor respecta regulile privind utilizarea acestor tichete sociale sunt de câteva zeci de ori mai mari decât banii primiți de cei cu venituri mici. De exemplu, în cazul solicitării de numerar în schimbul tichetelor sociale se vor putea aplica amenzi de până la 10.200 de lei.

Tot magazinele sau cantinele vor risca amenzi cuprinse între 10.200 și 17.850 de lei (între patru și șapte puncte-amendă) pentru acceptarea tichetelor de la alte persoane decât destinatarul final.

În schimb, unitățile emitente ale tichetelor pot primi amenzi cuprinse între 25.500 și 35.700 de lei (10-14 puncte-amendă) pentru nealimentarea cardurilor, o dată la două luni, cu suma de 250 de lei și pentru neînscrierea pe suportul electronic a datelor de identificare a beneficiarului, a perioadei de valabilitate și a interdicției de a fi utilizate pentru alte scopuri decât cel pentru care au fost emise.

Comentarii Facebook