Ce salariu trebuie să câștige un român pentru a cumpăra un apartament cu două camere. Achiziționarea cu banii în mână, aproape imposibilă pentru tineri!


Achiziționarea unui apartament sau a unei case cu banii în mână este aproape imposibilă în cazul tinerilor. Puțini sunt cei care nu sunt nevoiți să apeleze la un credit pentru a avea propria locuință.

Piața imobiliarelor este în continuă creștere, astfel că oamenii ajung să apeleze la creditele bancare pentru achiziționare unui apartament. Iată care este salariul minim pe care trebuie să îl încasați pentru a face un împrumut din care să vă cumpărați un apartament cu două camere.

Pentru un apartament cu două camere, în general prețul se învârte în jurul sumei de 90.000 de euro, adică 450.000 de lei. Dacă îndeplinim cerințele necesare ca banca să ne accepte un credit pe 30 de ani, atunci salariul nostru ar trebui să fie de 6.500 de lei. 

La acest salariu avem un grad de îndatorare de 45%. 

Banca ne oferă 382.500 de lei. Restul de bani până la 450.000 de lei, adică 67,500 de lei se constituie avans, bani pe care ar trebui să îi avem deja în buzunar. 

În cazul în care nu avem acești bani, va trebui să mai facem un împrumut. 

Astfel ajungem la o rată lunară de 2,200 de lei pe 30 de ani, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook