Ce se întâmplă cu taxele și impozitele din România. Anunțul făcut de Ministrul Finanțelor


Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a asigurat că nu vor exista creșteri de taxe și impozite, în următoarea perioadă, în România, într-o emisiune de la Antena 3 CNN. 

Ministrul a explicat că Ministerul Finanțelor este concentrat pe găsirea celor mai adecvate soluții pentru a aduce fonduri suplimentare la bugetul de stat prin metode alternative. Acestea includ o mai bună colectare a taxelor, combaterea evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor publice. Marcel Boloș a subliniat că respectul pentru contribuabilii care își plătesc corect impozitele este prioritatea principală.

Confirmarea cotei unice

În cadrul emisiunii, ministrul a reiterat că discuțiile privind impozitul pe bunuri și creșterea impozitelor nu sunt pe agenda Ministerului de Finanțe. Acesta a confirmat că în legea bugetului de stat s-a prevăzut menținerea actualelor niveluri de impozitare. Boloș a asigurat că speculațiile privind posibile creșteri de impozite nu sunt fondate.

Prioritățile Ministerului de Finanțe

Ministrul a subliniat că prioritățile actuale includ asigurarea unei mai bune colectări a impozitelor și taxelor, digitalizarea pentru combaterea evaziunii fiscale, reducerea și restructurarea cheltuielilor publice. Marcel Boloș a evidențiat avantajele cotei unice de impozitare, subliniind că aceasta va rămâne în vigoare, aducând beneficii semnificative pentru toți contribuabilii români.


Comentarii Facebook