Ce se întâmplă cu valoarea punctului de amendă, de la 1 iulie. Decizia Guvernului după majorarea salariului minim pe economie
Salariul minim pe economie crește de la 1 iulie de la 3.300 la 3.700 de lei. Valoarea punctului de amendă se calculează în raport cu acesta, fiind 5% din valoarea salariului minim.
Guvernul a decis însă să înghețe punctul de amendă la 165 de lei, până la 31 decembrie 2024, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate vineri de Guvern.
”Vom îngheța, astăzi, și punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a explicat premierul Ciolacu înaintea ședinței de Guvern, potrivit antena3.ro.
Dacă această măsură nu ar fi fost impusă șoferii s-ar fi putut alege cu amenzi mai usturătoare, dat fiind faptul că punctul de amendă ar fi trebuit să crească de la 165 de lei la 185 de lei.
În România există cinci clase de amendă, primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice.
clasa I: 2/3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.
2 Comentarii
Suntem romani pana la capat. Creste pretul la benzina, taxele, tot. Dar de amenzi nu ne atingem sa mai faca si romana o smecherie. Tara defecta.
Creste după alegerile din toamnă.
Ne fuuuut ăștia apoi dacă iasă PSD PNL :)))