Cea mai mare companie de tehnologie aviatică din lume caută IT-iști clujeni! Deschide un centru URIAȘ de cercetare la Cluj
Cea mai mare companie de tehnologie aviatică din lume deschide un centru URIAȘ de cercetare la Cluj. A angajat 50 de it-ști și vrea să ajungă la 80 de angajați
SITA, cel mai mare dezvoltator de soluții tehnologice pentru industria aviatică, cu sediul în Elveția, a anunțat deschiderea unui centru de dezvoltare și cercetare în Cluj-Napoca, devenind astfel primul centru de acest tip deschis în Europa de Est, conform reprezentanților companiei, într-o conferință de presă. Compania a angajat deja 50 de IT-iști și își propune să ajungă la un număr total de 80 de angajați în lunile următoare.
SITA oferă soluții tehnologice pentru companiile aeriene și aeroporturi, deservind peste 95% din destinațiile internaționale.
„Europa de Est este o piață de 140 de milioane de pasageri în 2023, cu 22% mai mult față de perioada prepandemică. În România au fost 24,5 milioane de pasageri, cu 18% mai mult față de 2019. Este o piață foarte dinamică, aviația crește și vrem să servim această piață cu soluțiile pe care le facem la Cluj. De ce Cluj? Aici găsim competențele și tehnologiile pe care avem nevoie. România este una dintre cele mai dinamice piețe din Europa,” a declarat Sergio Colella, președintele SITA Europa.
SITA colaborează cu companiile aeriene locale și cu cele 17 aeroporturi de pe plan local încă din 1991.
„Am decis să lansăm un hub tehnologic la Cluj care să se concentreze pe procesarea pasagerilor în aeroporturi. Am decis acest lucru datorită disponibilității forței de muncă,” a adăugat David Lavorel, CEO SITA.
Industria aviatică se află pe un trend ascendent, iar estimările arată că, la nivel global, numărul pasagerilor se va dubla până în 2040. Reprezentanții SITA consideră că o astfel de creștere nu poate fi realizată fără tehnologizarea aeroporturilor și companiilor aeriene.
Hubul din Cluj-Napoca face parte dintr-o rețea globală de centre tehnologice, conectând locațiile din Londra (Regatul Unit), Letterkenny (Irlanda) și New Delhi (India).
Acest hub joacă un rol esențial în crearea de platforme de ultimă generație, precum SITA Flex, care permite călătorilor să se înregistreze și să se îmbarce folosind telefonul mobil, reducând timpii de așteptare cu până la 40% la nivel global. În același timp, SITA WorldTracer reduce incidentele legate de pierderea bagajelor cu 77%, diminuând, de asemenea, emisiile de CO2 cu ajutorul sistemului său bazat pe tehnologii cloud. SITA este furnizorul IT al industriei transportului aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave și guverne.
7 Comentarii
CLOOJENI IT AU PLECAT DE MULT PE MARTE DA LE DĂM DIN SV BN AB SJ SAU CIUPANEZI NEPALEZI BANGLADEZI IDIGOGO DE CARE VOR SAU GABORI SĂ DUCĂ COMPUTERELE LA FEEERRR
Parca acum ceva timp se canta prohodu la IT, ca murim, ca ne da pe toti afara ... dragi mei, angajarile fara cap facute pe timpul pandemiei trebuiau reglate si piata trebuie sa se aseze, un inginer de software fie el developer sau qa, va avea de lucru tot timpul in Cluj. Una e sa fii la support, HR si alta e sa fii in echipe de dezvoltare, ca tare va… Citeste mai departe
aveti sii hamace din care sa lucram la birou daca trecem pe la o cafea cate o data?
macar pufuri...
in teambuilding se merge des, petreceri face-ti?
fabulos :)
Sunteti atat de mizerabili incat nici macar sigla companiei nu ati pus-o bine :))
daca la 80 de angajati e "URIAS", cat angajati trebuie sa fie pentru "urias"?
@fsdf: Angajeza 80 din vreo 20000 de progeamatori clujeni. 0,4%.