Miercuri 9 Octombrie

Cea mai mare companie de tehnologie aviatică din lume caută IT-iști clujeni! Deschide un centru URIAȘ de cercetare la Cluj


Cea mai mare companie de tehnologie aviatică din lume deschide un centru URIAȘ de cercetare la Cluj. A angajat 50 de it-ști și vrea să ajungă la 80 de angajați

SITA, cel mai mare dezvoltator de soluții tehnologice pentru industria aviatică, cu sediul în Elveția, a anunțat deschiderea unui centru de dezvoltare și cercetare în Cluj-Napoca, devenind astfel primul centru de acest tip deschis în Europa de Est, conform reprezentanților companiei, într-o conferință de presă. Compania a angajat deja 50 de IT-iști și își propune să ajungă la un număr total de 80 de angajați în lunile următoare.

SITA oferă soluții tehnologice pentru companiile aeriene și aeroporturi, deservind peste 95% din destinațiile internaționale.

„Europa de Est este o piață de 140 de milioane de pasageri în 2023, cu 22% mai mult față de perioada prepandemică. În România au fost 24,5 milioane de pasageri, cu 18% mai mult față de 2019. Este o piață foarte dinamică, aviația crește și vrem să servim această piață cu soluțiile pe care le facem la Cluj. De ce Cluj? Aici găsim competențele și tehnologiile pe care avem nevoie. România este una dintre cele mai dinamice piețe din Europa,” a declarat Sergio Colella, președintele SITA Europa.

Screenshot 2024-10-09 163135.png


SITA colaborează cu companiile aeriene locale și cu cele 17 aeroporturi de pe plan local încă din 1991.

„Am decis să lansăm un hub tehnologic la Cluj care să se concentreze pe procesarea pasagerilor în aeroporturi. Am decis acest lucru datorită disponibilității forței de muncă,” a adăugat David Lavorel, CEO SITA.

Industria aviatică se află pe un trend ascendent, iar estimările arată că, la nivel global, numărul pasagerilor se va dubla până în 2040. Reprezentanții SITA consideră că o astfel de creștere nu poate fi realizată fără tehnologizarea aeroporturilor și companiilor aeriene.

Hubul din Cluj-Napoca face parte dintr-o rețea globală de centre tehnologice, conectând locațiile din Londra (Regatul Unit), Letterkenny (Irlanda) și New Delhi (India).

Acest hub joacă un rol esențial în crearea de platforme de ultimă generație, precum SITA Flex, care permite călătorilor să se înregistreze și să se îmbarce folosind telefonul mobil, reducând timpii de așteptare cu până la 40% la nivel global. În același timp, SITA WorldTracer reduce incidentele legate de pierderea bagajelor cu 77%, diminuând, de asemenea, emisiile de CO2 cu ajutorul sistemului său bazat pe tehnologii cloud. SITA este furnizorul IT al industriei transportului aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave și guverne.

Comentarii Facebook