Cea mai mare imprimantă 3D din România vine la Cluj. Va tipări o casă în mărime reală!


Cluj-Napoca va găzdui, în premieră, cea mai mare imprimantă 3D din România în cadrul expoziției nZEB Expo, care va avea loc în 1-3 noiembrie 2024 la BT Arena. Evenimentul va aduce în prim-plan inovații de top din domeniul construcțiilor eficiente energetic.

Imprimanta, numită Crane WASP, va printa în timp real o structură de casă, fiind un punct de atracție major pentru toți participanții. Aceasta are capacitatea de a printa structuri mari din materiale pe bază de ciment sau argilă, având un volum impresionant de imprimare de 8,2 metri în diametru și 3,2 metri în înălțime.

nZEB Expo va reuni peste 150 de expozanți și numeroși experți din industrie, oferind publicului o varietate de soluții inovatoare, de la panouri fotovoltaice și sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, până la case prefabricate și soluții digitale pentru construcții. Participanții vor putea asista la demonstrații de realitate augmentată și virtuală, explorând modul în care digitalizarea poate transforma industria construcțiilor

Evenimentul este destinat publicului larg, iar intrarea este gratuită, dar necesită înscriere.

Comentarii Facebook