Cele mai căutate cartiere din Cluj-Napoca în august 2024. Chiria medie pentru un apartament în aceste zone este de 550 de euro


În Cluj-Napoca, cererea pentru apartamente de închiriat este ridicată, în special în rândul studenților și al tinerilor profesioniști. Zonele precum Mărăști, Gheorgheni și Zorilor sunt printre cele mai căutate, datorită proximității față de centrele universitare și de afaceri, arată o analiză imobiliare.ro.

Mărăști și Gheorgheni - cele mai căutate cartiere din Cluj-Napoca 

Luna aceasta cele mai căutate cartiere sunt Mărăști și Gheorgheni, unde chiria medie pentru un apartament este de 550 euro/lună.

Alte variantă populare în rândul potențialilor chiriași sunt Mănăștur și Zorilor. De altfel, în Mănăștur și în Gheorgheni pot fi găsite cele mai multe apartamente de închiriat din Cluj-Napoca. O ofertă bogată există, în momentul de față, și în zona centrală a orașului, respectiv în cartierele Mărăști și Zorilor.

În perioada aprilie-iunie 2024, prețul mediu pentru o garsonieră oferită spre închiriat este de 350 de euro, 550 de euro pentru un apartament cu două camere și 650 de euro pentru un apartament cu trei camere.

Pe fondul acestor creșteri semnificative ale prețurilor, tot mai mulți oameni caută alternative mai accesibile în localitățile din apropierea Clujului. Florești, un sat aflat la câțiva kilometri de oraș, a devenit un punct de interes major pentru cei care doresc să achiziționeze sau să închirieze locuințe la prețuri mai mici. În ciuda traficului aglomerat, mulți preferă să se mute aici datorită prețurilor mai scăzute și accesul la facilități moderne. Dezvoltările recente din zonă au adus în această zonă numeroase servicii și infrastructuri care atrag familiile și tinerii profesioniști, spun experții în imobiliare. 

Comentarii Facebook