Chiriașii din Cluj, la mila agenților imobiliari. Așteaptă după 15 persoane să vadă un apartament: Poate să-i ofer o „mică atenție”?


Toate prețurile se duc în ceruri la Cluj, iar dinamica pieței imobiliare este tot mai aberantă. Chiriașii au ajuns să se întrebe dacă nu ar trebui să ofere mici gesturi de atenție agenților imobiliari sau proprietarilor ca să reușească să semneze un banal contract de închiriere pentru locuința care le place. 

Administrația locală a creat în Cluj o bulă inflaționistă și nu reușește să dezvolte orașul, să lase oferta imobiliară să fie una decentă pentru o asemenea cerere, iar cererea e foarte mare.

„Locuiesc în Cluj și ajut pe cineva să-și găsească chirie aici. Menționez că am 0 experiență în „negociat” cu agenți, proprietari, etc. Nu știu niciun lifehack. Am găsit un anunț fain, preț aproape de necrezut pentru ce oferă - inclusiv zona. Îi spun agentului că mă interesează și că vreau să văd apartamentul, îmi zice că după UNTOLD se poate. 

Mai exact, pe data de 11 august. Doresc să rezerv efectiv o întâlnire, să fie cât de cât sigur, cu speranța să fim poate chiar primii clienți. E nou anunțul pus și îmi zice că nu se poate, că mai sunt 15 persoane care doresc să-l vadă și că: Eu duc toate persoanele, iar proprietarul își alege clienții. 

Aici vă întreb pe voi. Așa se practică? Sau ceva îmi scapă - poate vrea o mică atenție, sau vrea proprietarul să liciteze pe loc? În orice caz, e fain apartamentul, cu locație cu tot, și de asta vă cer sfatul și părerea, ce ar fi de făcut, dacă chiar ar merge cu o „mică atenție”, a relatat un clujean pe o rețea de socializare. 

În lupta asta mascată dintre imobiliar și Primărie de fapt pierde omul de rând, care plătește 180.000 de euro pentru o garsonieră. Apartamentele din Cluj sunt ca cireșele din piață, primăvara, sunt 200 de lei pentru că sunt puține.

În Cluj-Napoca, prețul mediu cerut pe apartamentele noi se apropie de 3000 de euro/mp, conform unei analize făcute la începutul verii. 

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară pentru cumpărătorii interesați de un apartament. Cu o creștere de 3% doar în ultimele 30 de zile, prețul mediu solicitat pentru proprietățile rezidențiale noi a ajuns la sfârșitul lunii mai la valoarea de 2.960 euro/mp util, conform Imobiliare.ro. Ritmul anual de creștere pentru apartamentele scoase la vânzare în acest oraș s-a menținut în jurul valoriii de 10% atât pentru prețul mediu general, cât și pentru cele două segmente principale, nou și vechi. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele vechi este de 2735 euro/mp.

Foto. Sergiu Razvan

Comentarii Facebook