Chiriașii pe care proprietarii de apartamente îi refuză din start, fără prea multe explicații. Banii nu sunt o problemă, ci stilul de viață


Să stai în chirie nu este întotdeauna o opțiune, ci o necesitate pentru cei care nu dețin o locuință în orașul în care trebuie să muncească sau să învețe. Problema majoră apare atunci când încerci să devii chiriașul ideal, mai ales dacă îți dorești un apartament mobilat modern, renovat și situat într-o zonă bună. Cu astfel de „cerințe”, proprietarii impun, la rândul lor, reguli stricte. Dacă le accepți, poți încheia contractul, dacă nu, trebuie să continui căutările.

Chiriașii caută oferte avantajoase, care să le permită să rămână cu bani la final de lună, chiar și cu o sumă mică. Mulți dintre ei trec printr-o adevărată provocare, mai ales când nu colaborează cu o agenție, pentru că se trezesc cu refuzuri directe de la proprietari. Nu banii ar fi problema, ci stilul de viață al celor care își caută o locuință.

Un studiu realizat recent a arătat că proprietarii de apartamente s-au săturat să-și ia „țeapă” de la cei care vin să locuiască în casele lor. Au crescut nu doar prețurile, ci și standardele. Nu mai ești primit doar dacă dai suma stabilită, ci trebuie să îndeplinești anumite condiții.

De exemplu, dacă ești fumător, sunt șanse să fii refuzat destul de des. Proprietarii nu vor să aibă pereții galbeni de la fumul de țigară, chiar dacă tu ai fuma doar pe balcon. Ar însemna un cost suplimentar, după plecarea ta, pentru zugrăvire.

Cel mai des refuz este primit de chiriașii care au animale de companie, în special câini mari și periculoși. Legea nu spune că nu au dreptul să te refuze. Sunt doar două excepții clare: dacă ești nevăzător și ai un câine special sau dacă animalul este terapeutic și aduci o adeverință specială de la medicul psiholog sau psihiatru.

Chiar și așa, dacă prietenul necuvântător strică pereții, mobilierul, alte elemente din casă, este datoria ta să achiți, potrivit bugetul.ro

Comentarii Facebook