CJ Cluj nu a aprobat majorarea tarifelor de parcare de la Aeroport. Firma susține că a făcut investiții și majorarea era necesară
Consiliul Județean Cluj nu a aprobat majorarea tarifelor de parcare de la Aeroportul Cluj, la cererea firmei GOTO Parking. Majorarea era consistentă, dar firma susține că erau necesare pentru că s-au făcut investiții.
GOTO Parking a cerut mărirea taxelor de staționare pentru a fi în concordanță cu schimbările economice. Toate investițiile de modernizare a parcării rămân în patrimoniul Consiliului Județean Cluj, precizează firma, care administrează de 11 ani parcarea profitabilă de la Aeroportul Cluj.
Cei de la GOTO Parking spun că ultima creștere a taxelor a avut loc în luna noiembrie a anului 2020, iar acestea au rămas constante până în prezent, în ciuda schimbărilor economice și sociale din ultimii doi ani.
Aceștia spun că majorarea tarifelor în incinta parcării GOTO Parking este considerată necesară din mai multe motive. ”În primul rând, în contextul măsurilor determinate de criza COVID-19, s-a resimțit reducerea activității Aeroportului din Cluj-Napoca. În al doilea rând, de la ultimele modificări ale tarifelor de acces și staționare, a existat o creștere constantă și generalizată a prețurilor, ceea ce a afectat puterea de cumpărare. Creșterea costurilor este reflectată în procentele de creștere a inflației, prin creșterea cursului euro (cum este în cazul redevenței calculată prin raportarea la această valută), prin mărirea salariului minim pe economie (cum este cazul principalelor cheltuieli ale companiei, salarii, costurile de pază și costurile de asigurare a curățeniei), și creșterea prețurilor la utilități (energia electrică și gazul în special)”.
Firma aduce în discuție o serie de investiții făcute în 2019 - 2020, dar acestea era obligatorii pentru că din 2011, de la preluarea administrării parcării de la Aeroportul Cluj nu a făcut aproape nimic. Firma are 8 angajați, iar din 2015 până în 2019 a avut profituri anuale de minim 1,4 milioane de lei.
Profit net anual:
2015 - 1.440.438 lei
2016 - 1.870.677 lei
2017 - 2.561.450 lei
2018 - 2.453.215 lei
2019 - 1.344.848 lei
2020 - minus 1.249.707 lei (în pandemie, Aeroportul a funcționat la limita de avarie)
Investiții:
Anul 2019
-schimbarea sistemului de acces în parcare cu unul modern care permite identificarea numerelor de mașină; schimbarea automatelor de plată; amenajarea spațiilor de parcare; reorganizarea circulației în sensuri unice; amenajarea zonei de „kiss & fly”; reamenajarea spațiilor verzi; refacerea panourilor de semnalizare și informare; sistem modern ce permite identificarea numerelor de înmatriculare.
Anul 2020
-implementarea sistemului de plată prin aplicația yeParking; etapa întâi din implementarea unui sistem de iluminat al parcării (14 de stâlpi pentru iluminat); introducerea unui sistem performant de supraveghere a parcării prin camere video.
Anul 2021
-finalizarea proiectului de iluminat public (6 stâlpi pentru iluminat); implementarea unui serviciu de rezervare în avans a spațiului prin intermediul aplicației ZEN PARKING.
Anul 2022
-instalarea a două stații de încărcare a mașinilor electrice.
2 Comentarii
Inveatitia nu presipune majorarea tarifuli .. mentenanta si reamenajarea e o Chestie normal.pw care le faci din profit si are profil destul la ce preturi de occident practica .. eternii afaceristo Romani care tw fura oana la sange pt ca toti vin pe line de partid
cat timp e plina nu vad de ce nu se accepta majorarea tarifului