Miercuri 18 Decembrie

Cluj-Napoca este orașul cu cele mai ridicate prețuri la apartamente în 2024! Cât a ajuns să coste prețul mediu pe metru pătrat


Orașul cu cele mai ridicate prețuri la proprietățile rezidențiale din România în anul 2024 este Cluj-Napoca. Prețul mediu al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a ajuns la 2.737 de euro pe metru pătrat, un nivel record la scară națională, potrivit unui studiu realizat de Storia. 

În acest context, un penthouse din ansamblul rezidențial Wings, situat în cartierul Zorilor, a devenit cea mai vizualizată proprietate pe platformă în anul 2024.

Deși Clujul rămâne și în 2024 cel mai scump oraș din România, preferințele cumpărătorilor s-au modificat semnificativ. Aceștia s-au orientat în principal către apartamentele cu trei camere (reprezentând 51% din căutări), în detrimentul celor cu două camere, care dominau anterior piața. 

În plus, interacțiunile dintre cumpărători și vânzători au crescut cu 43% comparativ cu anul precedent, semnalând un interes susținut pentru achiziții. Luna ianuarie a reprezentat perioada de vârf pentru căutările de locuințe, evidențiind dinamismul continuu al pieței imobiliare clujene.

În Cluj-Napoca un apartament s-a vândut, în medie, cu 2.737 euro/m² (+10%). Prețurile medii de achiziție au crescut și în alte orașe mari din țară în 2024: Iași – 1.609 euro/m² (+11% față de 2023), Constanța – 1.747 euro/m² (+7%) și Timișoara – 1.621 euro/m² (+9%). Cele mai mari creșteri de preț au fost înregistrate în Arad și Sibiu (+19%).

Cluj-Napoca rămâne lider în topul celor mai scumpe proprietăți din România, cu un preț mediu de 2.737 euro/m² pentru apartamentele de vânzare. În contrast, Reșița s-a remarcat prin cele mai accesibile prețuri dintre reședințele de județ, cu un preț mediu de 795 euro/m² pentru apartamente, fiind o opțiune atractivă pentru cumpărătorii care își doresc locuințe mai accesibile din punct de vedere financiar. Anul 2024 a adus și o creștere a contactărilor de pe platformă – interacțiunile dintre cumpărători și vânzători au crescut cu 43%, ceea ce sugerează că românii au continuat să exploreze activ piața imobiliară.

În același timp, 82% dintre oameni cred că procesul de achiziție e mai ușor în doi, în timp ce 60% spun că ar plăti proprietatea printr-un credit bancar.

Un procent de 67% dintre români preferă liniștea din mediul rural pentru casa de vacanță, în timp ce 33% optează pentru aglomerația urbană. 


Comentarii Facebook