Duminica 8 Septembrie

Clujul, detronat de Timiș în topul celor mai mari salarii medii nete din România. Unde se câștigă cel mai bine în țară


Deși suntem obișnuiți ca Clujul să se numere printre județele cu cele mai mari salarii medii nete din România, fiind de obicei depășit doar de Capitală, un alt județ l-a detronat în clasament.

Este vorba despre Timiș, care a avut, în luna aprilie 2024, salarii mai mari ca și Clujul.

Potrivit unor date ale Institutului Național de Statistică, analizate de Ziarul Financiar, salariul mediu net din Timiş a fost 5.989 de lei în aprilie 2024, în timp ce la Cluj a fost de 5.943 în aceeași perioadă.

Salariile au crescut cu 16,1% în decurs de un an în Timiș și cu 8,6% în aceeași perioadă, aprilie 2023- aprilie 2024 la Cluj. 

În urmă cu 4 ani, în aprilie 2020 salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decât cele din Timiş, iar în 2024 cele din Timiş sunt cu 1% mai mari decât cele din Cluj.

În ultimii ani salariile medii nete din Cluj au crescut constant, mai ales în domeniul IT. Prețurile proprietăților în Cluj-Napoca sunt însă din ce în ce mai mari, și nici aceste măriri salariale constante nu le mai fac față.

„În afară de Bucureşti şi Cluj, există câteva judeţe şi regiuni din România unde salariile au crescut peste aşteptări în prima jumătate a anului 2024. Printre aceste regiuni se numără Timiş, Iaşi şi Sibiu“, a spus pentru sursa citată Răzvan Zglobiu, head of sales la o companie de recrutare. 


Comentarii Facebook