Vineri 20 Septembrie

Clujul e chiar orașul tuturor posibilităților. Garsonieră la demisol, închiriată la prețul unui apartament normal: „Apa și serviciile de internet incluse”


Nivelul de trai şi ofertele slabe din piaţa rezidenţială din Cluj transformă locuitul la demisol în normalitate. Demisolul este de ce­le mai multe ori prezentat ca „înalt“, „lu­mi­nos“ şi „sigur“, deşi realitatea este că lu­mi­na nu ajunge prea uşor în astfel de locuin­ţe, fapt vizibil şi din fotografiile care însoţesc anunţurile. 

La Cluj, unele agenții chiar au ajuns să ceară pentru o garsonieră prețul de închiriere al unui apartament. Bonus? Apa și serviciile de internet sunt incluse, toate pentru doar 460 de euro.

„Se oferă spre închiriere un apartament cu 1 camera, mobilat și utilat complet, avand suprafata utila de 30 mp, str Horea. El este situat la demisol, într-un bloc de doar 3 etaje și este orientat spre curtea interioară.

Este compus din camera de zi, bucătărie cu loc de luat masa, baie.

Finisajele sunt moderne, iar ca dotari dispune de parchet masiv, centrala termica si calorifere schimbate, instalatia electrica a fost și ea schimbată iar camera a fost izolată.

Prețul este 460 euro/luna cu apă și serviciile de internet + televiziune incluse”, se arată în anunțul imobiliar. 

Experții din do­meniul proiectării în construcţii spun că demisolul nici măcar nu ar trebui să fie locuit. Cum geamurile nu pot avea o înălţime foarte mare, lumina naturală care pătrunde în aceste spaţii este mult mai redusă decât la etajele superioare.

Chiriașii din marile orașe plătesc și cu 44% mai mult în fiecare lună, atunci când aleg un apartament într-un bloc nou în locul unei proprietăți similare dintr-un bloc vechi. O astfel de locuință le poate oferi, însă, un standard de viață mai bun, chiar dacă de multe ori nu dispune de poziționarea privilegiată pe care o are în raport cu centrul orașului o proprietate veche.

Proprietarii din Cluj-Napoca solicită o chirie medie de 600 euro/lună pentru un apartament construit după anul 2000. Chiria medie pentru un apartament vechi ajunge la 520 euro/lună și este cu 70 de euro mai mare decât cea aferentă unei locuințe din Capitală.

Comentarii Facebook