Vineri 22 Noiembrie

Clujul, Locul 1 la nivelul salariilor în rândul polilor regionali din România (cele mai mari orașe). Simțiți că ar fi așa?


Clujul ocupă locul 1 în țară în privința nivelului salariilor în randul polilor regionali din România: Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești şi Timișoara.

Punctele forte ale Clujului sunt multe, au anunțat experții Băncii Mondiale, care au realizat un studiu la cererea Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Puncte forte ale Clujului prezentate în cadrul dezbaterii online de ieri - Dezbatere CIIC - SIDU - Regenerare Urbană 2021-2030:

- Locul 1 în topul orașelor preferate de români în cazul schimbarii reședintei actuale

- Locul 1 la promovabilitate la Evaluare Națională și la Examenul de Bacalaureat

- Locul 1 la speranța de viață în topul orașelor cu peste 100.000 de locuitori

- Locul 1 la implicarea cetățenilor în procesul decizional

- Locul 1 la nivelul salariilor și la numărul de salariați în randul polilor regionali din România

- Locul 1 în topul ”capitalelor regionale” din România din perspectiva PIB (PPS) per locuitor

- Locul 1 în România la densitatea antreprenorială

- Cea mai mare creștere a numărului de salariați post-criză din România (+33%)

- Universitatea cu cel mai mare număr de studenți și cu cea mai bună poziționare în topurile internaționale

Creșterea calității vieții reprezintă obiectivul strategic fundamental al Primăriei Cluj-Napoca însă, așa cum am subliniat, Clujul are actualmente o dimensiune metropolitană, mult peste granițele administrative existente, astfel că orice direcție strategică sustenabilă pentru comunitatea noastră trebuie să includă și zona metropolitană.

O concluzie importantă a dezbaterii publice se referă la dezvoltarea sustenabilă a Clujului - se dorește și o ierarhizare a spațiului public astfel încât calitatea vieții să fie ridicată în orice zonă a orașului, iar cetățeanul să benficieze de spații verzi și diverse amenajări în spațiul public care să îi sporească confortul de „acasă”.

Se propun amenajarea de noi insule urbane, cu mobilier urban îmbunătățit, iluminat arhitectural, iluminat pentru pietoni, panouri de afișaj și facilități pentru persoane cu dizabilități.

De asemenea, a fost subliniat faptul că orașul trebuie perceput la nivelul pietonului, din perspectiva transportului în comun și a mobilității alternative”, a precizat primarul Emil Boc.

Afis-ciic-dezbatere-1(3)-page-001.jpg

Comentarii Facebook