Vineri 27 Septembrie

Compania Microsoft, amendată de UE cu 561 milioane de euro

 

Compania Microsoft a fost amendată de Uniunea Europeană cu 561 milioane de euro pentru încălcarea acordului potrivit căruia ar fi trebuit să pună la dispoziția utilizatorilor mai multe browsere web o dată cu sistemul Windows. 

 

Microsoft s-a angajat în 2009 că va asigura accesul la Windows și celorlalte browsere, ca urmare a unui acord cu autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene. "Nerespectarea unui acord este o acţiune foarte gravă, care trebuie sancţionată corespunzator", a declarat comisarul Joaquin Almunia.

 

Amenda este de 1% din veniturile Microsoft pe anul trecut. În total, compania a fost amendată de UE cu 2,24 miliarde de euro în ultimii 10 ani. Firma Americană ar fi trebuit să livreze o dată cu sistemul de operare Windows mai multe browsere, dar compania a livrat în continuare numai propriul program de navigare pe internet, Internet Explorer. 

 

Conform angajamentului Microsoft din 2009, consumatorii ar fi trebuit să fie lăsați să aleagă, la instalarea Windows, din cele mai utilizate 12 programe de navigare pe internet, pe lângă Internet Explorer al Microsoft. În 2011, Microsoft a anunțat că problema a fost rezolvată, conform Bloomberg.

Comentarii Facebook