Companie mondială, ce deține cel mai iubit brand de lactate de către clujeni, testează VÂNZAREA AFACERILOR din România. A apelat la un gigant
FrieslandCampina, deținătoarea brandului Napolact, explorează vânzarea afacerilor din România: A apelat la Deloitte, una din cele mai mari firme de consultanță, din cei patru mari jucători mondiali
Compania olandeză FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii de lactate din lume, a demarat procesul de explorare a unei posibile vânzări a operațiunilor sale din România. Potrivit Biz Lawyer, această decizie face parte din strategia globală a companiei de optimizare a costurilor și îmbunătățire a profitabilității.
În acest sens, FrieslandCampina a apelat la firma de consultanță Deloitte pentru a analiza și gestiona procesul de vânzare. Deloitte Touche Tohmatsu este unul dintre cei mai mari jucători globali în domeniul consultanței fiscale și auditului, fiind parte a grupului Big Four, alături de KPMG, Ernst & Young și PricewaterhouseCoopers.
Procesul se află într-un stadiu incipient, fără a exista încă informații concrete privind potențialii cumpărători sau termenele limită pentru finalizarea unei tranzacții. FrieslandCampina deține în România branduri cunoscute precum Napolact, Campina, Milli, Oké și Dots, având unități de producție la Baciu și Târgu Mureș, iar sediul central în București.
Această decizie vine în contextul anunțului făcut de FrieslandCampina în 2023 privind un plan de restructurare globală, care prevede concedierea a aproximativ 1.800 de angajați până în 2025. Obiectivul companiei este de a economisi până la 200 de milioane de euro, ca parte a unui program mai amplu de reducere a costurilor cu 400 – 500 de milioane de euro până în 2026.
În primăvara anului 2024, FrieslandCampina a inaugurat un nou centru logistic în parcul industrial Mureș City Logistics, situat în Cristești, lângă Târgu Mureș, consolidându-și astfel operațiunile din România.
FrieslandCampina are la nivel global aproximativ 22.000 de angajați în 30 de țări și își vinde produsele în peste 100 de state, atât în industria alimentară, cât și în cea farmaceutică. Rămâne de văzut cum va evolua acest proces de vânzare și care va fi impactul asupra pieței locale de lactate.
10 Comentarii
Nspolact s a vândut acun mulți ani la Friesland Olanda ce are filială și în România mai exact în Câmpina jud PH cum are preponderență în toată Europa și acuma se vinde la Deloitte Franța.
Asta este
Cand vinzi lapte din inima Ardealului , din Ungaria, Polonia, si etc din praf de zar poti sa pleci dupa ce ai distrus toata industria de lactate din Ardeal impreuna cu San Mills, a-ti impartit totul pe din doua , monopol si dobitocii nu vad.
Foarte bine ca pleaca, pentru ca doar lapte falsificat au facut de cand au preluat firma. Plus cel mai scump de pe piata.
Atragerea si MENTINEREA investitiilor. Forta Rromania!
@Tigrul Europei:
Friesland si-a batut joc de producatorii de lapte din Cluj si acum au ajuns sa importe lapte din Ungaria. Au produse mediocre dar la preturi de brand premium. Sana si laptele batut vandute la Lidl sub marca proprie Pilos sunt de fapt produce de Friesland la fabrica din Tg. Mures si-s la jumatate de pret fata de aceleasi produse vandute sun brandul Napolact.
@georgian: pertinet comentariul dvs. Din pacate calitatea, gustul, sortimentele, pana de la banala inghetata Panda nu mai sunt nimic din ce au fost. De studiat cum s-a facut privatizarea si cum s-a facut relocarea Napolact. Cemandreta de bloace au rasarit acolo, p[e 21 Dec, langa Lidl. N-am sa uit casul Dalia, Moeciu, Trapist si multe altele.
cine sa studieze cum s-a facut preluarea Napolact? cum e cand toata lumea stie dar nimeni nu zice?
nicio pierdere