Duminica 22 Decembrie

Competiție mare la prețuri ABERANTE între agențiile imobiliare din Cluj. Garsonieră, scoasă la vânzare cu 5000 de euro/mp! - FOTO


Cluj-Napoca s-a depășit un nou nivel al nebuniei imobiliare! O agenție a scos la vânzare o garsonieră de 22 de metri pătrați cu 5.000 €/mp.

Locuința se află în zona Iulius Mall, la etajul 4 al unui bloc de 6 etaje construit în urmă cu 17 ani.

„Propunem spre vânzare un apartament cu o cameră, cu o suprafață utilă de 22 mp și balcon de 4mp, situat în cartierul Gheorgheni, zona Iulius Mall, la doua minute de stațiile mijloacelor de transport în comun, dinspre centrul orașului sau către toate cartierele orașului! 

Apartamentul este situat la etajul 4 din 6 într-un bloc de apartamente, are orientare vestică. Confortul este asigurat de geamurile tripan și centrala termica pe bloc. Instalația electrică a fost de asemenea refăcută. 

b3.jpeg

Confortul este de asemenea asigurat de televizoarele 4k , Smart și a internetului Wi-Fi de mare viteză. Iluminatul ambiental cât și cel funcțional este complet LED. Alături de cele menționate mai sus, confortul mai este asigurat și de patul cu o saltea confectionate din materiale premium! Imobilul este închiriat în regim hotelier. Te așteptăm la o vizionare!”, se arată în anunțul imobiliar.

Toată țara știe că cele mai scumpe locuințe sunt la Cluj-Napoca, însă unii proprietari ajung să sfideze orice limită a raționalului. 

b2.jpeg


b1.jpeg


Apartamentele din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din România! 

Bucureşti este unul dintre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, potrivit Agerpres. 

Apartamentele din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din România, lucru care aduce deservicii tot mai mari orașului. 

„[…] Pe pe baza datelor publice privind preţul mediu solicitat pentru un apartament de 70 de metri pătraţi în Europa, nivelul de accesibilitate al achiziţionării unui astfel de apartament în Bucureşti este printre cele mai ridicate atât la nivel naţional, cât şi european, fiind necesare 96,2 salarii medii nete lunare", se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, capitala României oferă preţuri rezidenţiale avantajoase şi raportat la regiune, un grad scăzut de accesibilitate fiind observat în Praga (oraş cu preţuri medii solicitate ce depăşesc în medie 4.700 euro/ mp util şi unde sunt necesare 196,7 salarii medii nete pentru un astfel de apartament), Bratislava (171,5 salarii), Varşovia (165,3), Belgrad (161), Cluj-Napoca (158,2) sau Budapesta (150).

Capitala se situează abia pe locul 3 din punct de vedere al celor mai mari preţuri după Cluj - Napoca (2.666 euro/ mp util, +10,4% vs februarie 2023) şi Braşov (1.815 euro/ mp util, +14,9% vs februarie 2023).

Preţul mediu solicitat pentru un apartament din Bucureşti a fost de 1.663 euro/metru pătrat util pe parcursul lunii februarie, conform imobiliare.ro. Acest nivel corespunde unei creşteri de 6,6% comparativ cu februarie 2023 şi de 7,5% raportat la aceeaşi lună din 2022, reprezentând unele dintre cele mai mici creşteri de preţuri la nivel naţional din perioadele respective. 

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale din România au înregistrat creşteri importante în ultimul an în oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Iaşi sau Craiova, creşteri ce au depăşit pragul de 10% în majoritatea cazurilor menţionate. Capitala a făcut cumva notă discordantă în ultimele 12-24 de luni, perioadă în care preţurile solicitate au crescut cu un nivel mult sub rata inflaţiei aferente şi a majorărilor semnificative ale costurilor de construcţie. De asemenea, după un prim semestru al anului precedent, în care numărul tranzacţiilor cu unităţi locative a scăzut semnificativ pe fondul dobânzilor ridicate la creditele ipotecare, am asistat la o relansare evidentă în a doua jumătate a lui 2023 şi în primele luni ale anului curent.

Comentarii Facebook