Duminica 8 Septembrie

Cozonacul - desert de lux pentru români. Prețul unui kilogram depășește și 100 de lei


În patiserii și brutării se lucrează la foc continuu în aceste zile. Foarte multă lume nu are timpul necesar de a sta, de a lăsa la dospit un cozonac, de a frământa, și atunci se îndrumă către afacerile care fac acest lucru.

Specialiștii estimează că se vor vinde anul acesta 7,2 milioane de cozonaci, dintre care o parte vor ajunge la românii de peste hotare.

Însă, doar cine își permite cumpără! Cozonacul a ajuns să fie un desert de lux în acest an. Prețurile încep de la 40 de lei și urcă până la 120 de lei, în băcăniile de specialitate. 

Sunt mai scumpi în medie cu 10% față de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahăr și ciocolată, spun patiserii.

Nici la piață prețurile nu sunt mai mici anul acesta. Pentru un cozonac tradițional românesc, oamenii scot din buzunar chiar și 140 de lei. Prețuri ceva mai mici se regăsesc la brutăriile de cartier, acolo unde coada se formează în aceste zile chiar și de la 7 dimineața.

Comentarii Facebook