Criză la NTT Data! S-au prăbușit sistemele informatice ale firmei, hackerii au furat date valoroase/Metz le-a solicitat angajaților să nu divulge nimic


Situație de criză gravă de la NTT Data Romania, unde un grup de hackeri a reușit să sustragă 230 de giga de date strategice. Hackerii amenință că datele sustrase vor fi publicate în cursul zilelor următoare. Informația a fost publicată ieri, 2 iulie, pe platforma media Cyber Express.

Se pare că problemele de securitate ale NTT Data România ar fi apărut undeva la mijlocul lunii iunie 2024 și au fost ținute secrete până în prezent. Este posibil ca negocierile dintre hackeri și NTT Data Romania să fi eșuat, iar aceștia să fi făcut public faptul că au reușit să fure datele acestei companii.

Situația de criză gravă de la NTT Data Romania a fost confirmată de o serie de trei mesaje interne transmise de către Maria Metz, CEO al companiei, în zilele de 17 iunie, 18 iunie și 24 iunie 2024.

În primul mesaj către colegi, Maria Metz confirmă penetrarea și compromiterea mai multor platforme și servicii ale companiei și le cere angajaților să nu se prezinte la birourile firmei, fiindcă nu vor putea accesa rețelele de date.

De asemenea, în același mesaj, Maria Metz le solicită ferm angajaților să nu comunice niciun fel de informații despre această criză către exteriorul firmei, fie că este vorba de clienți, furnizori, parteneri, presă sau alte persoane, scrie dorusupeala.ro.

metz.png

Comentarii Facebook