Duminica 22 Decembrie

David Ciceo reales președinte al Asociației Aeroporturilor din România


Dacid Ciceo reales președinte al Asociației Aeroporturilor din România, la Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România, care are loc în perioada 24-25 octombrie 2019, la Sibiu.

Evenimentul este cel mai important din industria aviației civile din România, iar ediţia din anul 2019 stabileşte un record în privinţa numărului de participanţi: peste 170 de invitaţi, specialişti reprezentând aeroporturi, instituţii şi companii din domeniu dezbat la Sibiu cele mai importante subiecte de actualitate din aviaţia civilă.

Tema centrală a Conferinţei este „Industria aeroportuară în România - Prezent și Viitor”, iar dezbaterile au loc în cadrul a cinci paneluri: „Dezvoltarea aviației civile din România în următorii 5 ani”, „Provocări viitoare în securitatea aviației civile”, „Servicii și facilități pentru aeroporturi”, „Impactul aviației civile în dezvoltarea turismului”, respectiv „Reglementări, tehnologii și standarde în aviația civilă”.

Lucrările conferinței au fost coordonate de președintele A.A.R. David Ciceo, care a vorbit în deschiderea evenimentului despre dinamica creșterii traficului de pasageri pe aeroporturile din România. 

În 2018 s-a înregistrat, pe cele 17 aeroporturi din România, un trafic de 21.858.724 milioane de pasageri, iar estimările arată că în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar fondurile europene pot să reprezinte una din principalele surse de finanțare a proiectelor de infrastructură aeroportuară“, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.   

Suntem interesați de noutățile și problemele din sectorul transportului aerian de pasageri și de mărfuri, și am convingerea că și această ediție a Conferinței Asociației Aeroporturilor din România va contribui la conturarea unor soluții sustenabile și ne va oferi răspunsuri profesionale la provocările cu care noi și industria aviatică ne confruntăm.

În condițiile unei creșteri semnificative de trafic, ne preocupă soluțiile concrete  pentru ca activitatea aeroportuară să devină rentabilă din punct de vedere economic în cel mai scurt timp,  dezvoltarea să fie echilibrată și sustenabilă în condițiile în care aeroportul se află la foarte mică distanță de zonele intens locuite, precum și creșterea de trafic atât pentru cursele de tip low cost, cât mai ales pentru cursele regulate”,  a declarat Daniela Cîmpean – președinte Consiliul Județean Sibiu.

Ne bucură și ne onorează, deopotrivă, faptul că într-un an de referință pentru regiunea noastră am reușit să adăugăm peisajului socio-cultural și de business al Sibiului amprenta unei întâlniri care a adus împreună actori importanți din industria aviației civile în cadrul Conferinței Anuale și Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România, desfășurată în perioada 24 - 25 octombrie 2019. Sperăm că întâlnirea de la Sibiu a reprezentat un bun prilej pentru un transfer de informații care să contureze în mod realist perspectivele de viitor ale industriei aeroportuare din România și care să traseze direcțiile optime de dezvoltare în domeniul transportului aerian, considerând atât oportunitățile, cât și provocările identificate pe piața din România și la nivel european.  Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor invitaților pentru prezența la acest eveniment și sperăm că veți reveni de fiecare dată cu plăcere în Sibiu”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu. 

La evenimentul organizat de Asociația Aeroporturilor din România, care sărbătoreşte în acest an 20 de ani de activitate, participă reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul aviației civile, directori generali ai aeroporturilor și specialiști din industria aeronautică din România, dar și din ţări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel ş.a.

Conferinţa oferă prilejul unui schimb de experienţă util între factorii decizionali din domeniul aviaţiei civile din România şi din străinătate, dar şi oportunităţi de networking pentru companiile din domeniu şi aeroporturile membre A.A.R.

Comentarii Facebook