Damian Dragoș, CEO Terapia: Se încearcă acum asasinarea Ivermectinei. E un medicament ieftin, fără sponsor
CEO -ul Terapia, Damian Dragoș, a comentat acid faptul că Ivermectina nu este folosită în România. State precum Slovacia și Cehia folosesc acest tratament.
Un medic clujean care face voluntariat la Bratislava, într-un spital COVID a declarat pentru Știri de Cluj că presiunea media și a societății a fost atât de mare, încât guvernanții au introdus acest medicament în tratamentul pacienților. Citiți AICI mărturia mediculuiMarius Bărbos.
CEO -ul Terapia, Dragoș Damian, a adus argumente solide în favoarea folosirii Ivermectinei:
”De cand a venit vorba de aducerea in Romania a ivermectinei (circa 20 lei/cura) toti comunicatorii-medici-politicieni sau nepoliticieni, cu timp de emisie media practic nelimitat, s-au napustit asupra ei cu salbaticie, ignorand abundenta datelor publicate: au invocat lipsa studiilor clinice, reactiile adverse, uzul exclusiv veterinar, etc. – minciuni greu de inteles, pentru ca cei care le spun cu sange rece au totusi pregatire medicala. Asadar, in cel mai bun caz, nu ar fi trebuit sa piarda o buna ocazie sa taca din gura.
Ca sa inteleaga toata lumea. Pericolul cel mai mare este ca acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-Covid poate intra in uz fara sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate in protocolul terapeutic din Romania. Prin sponsor intelegem o companie sau o institutie care finanteaza un studiu clinic ce urmareste lansarea unui medicament.
Adica cineva care plateste pentru intrarea pe piata.
Nimeni nu a platit pentru utilizarea in Covid a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului si acum, ivermectinei, pentru ca sunt foarte ieftine – dar exista sponsori care platesc din greu pentru alte medicamente, pentru repozitionare anti-Covid.
Asadar, necazul este ca sponsorul pierde pacienti pentru studii.
Prin urmare, cei care au urmarit fenomenul, au vazut ca incet-incet 4 din cele 5 medicamente enumerate anterior au fost puse la zid, si s-a tras cu sete asupra lor: studiul din Lancet despre ibuprofen, ulterior retras; vicleniile despre efectele paracetamolului asupra ficatului; psihoza reactiilor adverse ale hidroxiclorochinei; umifenovirul este nu-i asa, din Rusia.
In aceeasi maniera se incearca acum asasinarea ivermectinei.
Si, ca sa nu ramana nimeni nepedepsit, se incearca si ridiculizarea medicilor care au venit cu idei noi de scheme terapeutice, savarsind blasfemia de a sugera completari la protocolul anti-Covid din Romania, care functioneaza neindurator: daca ai dat tot ce-i in protocol si pacientul nu a fost salvat, atunci nu putea fi salvat. Adica nu exista nimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor sa incerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortareata impenetrabila de cumetrii, tovarasii, interese si aliante care gestioneaza 60 miliarde de lei pe an.
De ce este asta o opinie pentru oamenii de afaceri? Pentru ca sa vada inca o data cum se risipesc banii in sistemul sanitar, in caz ca nu stiau. Pentru ca sa inteleaga ca fraiele si resursele sistemului sunt in mana unora care nu vor si nu stiu sa reformeze sanatatea din Romania. Pentru ca sa realizeze ca PNRR-ul si spitalele regionale promise de 10 ani vor intra pe aceleasi maini, deci n-au sa le tina copiii in tara.
Trei comentarii de final:
- cel mai scump medicament din protocolul Covid, 8000 lei/cura, se foloseste in continuare in Romania, desi datele clinice au aratat ca nu are beneficii;
- claritromicina despre care s-a vorbit mult in ultima vreme, nu are un sponsor pentru studii clinice (da, este ieftina), astfel incat nu vom avea evidente medicale pe care sa ne bazam;
- toata lumea stie probabil care este cel mai ieftin vaccin anti SARS-CoV-2 si ce i s-a intamplat in ultimele doua saptamani”.
Poziția lui Dragoș Damian a fost preluată de pe zf.ro.
22 Comentarii
dar de ce nu face terapia studiile clinice? daor sa demonstreze. Nu e neaparat sa porduca medicamentul.
@dasda:
Buna seara, am props o donatie de 10 mii tablete (inca din octombrie 2020, cand aparusera primele date clinice) catre MS pentru a le distribui spitalelor ca sa faca teste si medicii din Romania sa isi faca propria experienta cu medicamentul. Nici azi nu avem raspuns.
dar evaluam si posibilitatea ca sa facem noi un studiu pilot. va multumesc… Citeste mai departe
@Dragos Damian:
Incercati cu medicala 5 sunt Oameni deschisi la minte .
Sanatate
Domnule Dragos Damian
Stiu ca nu va spun o noutate , invermectina este un medicament prea ieftin .
In decursul celor 31 de ani , "oamenii" ce au ocupat vremelnic functia de ministru al sanatatii au fost pusi de marile concerne de medicamente si a celor ce produc aparatura medicala si cel mai nou caz ii Vlad Voiculescu care a fost un dealer de… Citeste mai departe
Cand aud "se"-uri in genul "se incearca", "se spune", "se aude" imi dau seama direct ca-i vb de un securist cu interese la mijloc: cine incearca, frate, sa asasineze invermectina? spune cu nume si prenume, asuma-ti declaratia. Nu asa, ca oculta, ca masonii, ca soros, ca big pharma, sau ce forta mai vrei tu sa ****rezi ca ar fi in spate, de care doar… Citeste mai departe
@Hank Rearden: Ti se pare ca ai mai multe informatii si date si stii mai mult decat stie Damian Dragoș?
@Hank Rearden:
Stimate Hank, in 1957 cand a fost scris Atlas Shrugged, lumea se lupta cu poliomelita, a fost prima pandemie eradicata in istoria umanitatii, a doua fiind River Blindness, aproape eradicata cu Ivermectina care a luat premul Nobel pentru asta.
Stimati comentatori, sunt onorat ca opinia mea a dat de gandit, este o opinie la firul… Citeste mai departe
@Dragos Damian: din pacate sunt putini cei cu adevarat curajosi in ziua de azi, Radu Tudor inspira mila in cel mai bun caz.
E ciudat ca dupa un an de zile sa nu existe un tratament ce se poate folosi pe scara larga de po****tie, ca sa fii tratat trebuie sa ajungi la mana statului.
Chestiunea e ca Romania e un stat care cat de cat sta bine, are cu ce plati. In situatia Indiei care va atinge curand 2 miliarde de oameni, saracia e profunda la peste 90% din po****tie. Isi permitea India cure de 2.000 de dolari/cetățean? Binenteles ca nu. Problema e ca nici România nu isi permite ce le impune Europa, adica ne bagă pe gât furnizori… Citeste mai departe
Damiene ce naiba faci, ataci marii rechini, banui ca-ti tin spatele rechinii tai
Perfect de acord cu d-l Damian ! Sunt curios cand se va afla adevarul din spatele deciziei AEM. Probabil dupa terminarea "circului" !
@justice: circul cu 9/11 s-a terminat si tot nu s-a aflat adevarul. Asa va fi si aici
@Cipri: adevarul e ca au creat un bau-baua, care acum nu mai sperie, l-au creata pe al doilea, terorismul biologic. In curand vine cireasa de pe tort care ne va lichida de tot, pandemia verde ce ne va saracii pe majoritatea
@justice: Dom"le ai primit 10 puncte din 10 pentru aceasta declaratie!
Asta e "economia de piata", mai bine zis canibalismul economic: ii omori pe cei mici si onesti, supravietuiesc doar cei mari si fara scru****. Iar asta se poate vedea de la sectorul alimentar sau textil, pana la industria high-tech.
Wall Street Journal: Carantina, un experiment eșuat:
https://contramundum.ro/2021/03/23/carantina-a-fost-un-experiment-esuat/?fbclid=IwAR0KT-vpDNpyddFMRuVouKaTWmxYYgFMstDiR3Kv3OhxCVZZHbZVtN9okzs
@Călina: depinde ce se urmareste cu ea
radu B :
dacă suntem in UE nu inseamnă că e dictatură și politrucii decid ce au ei chef, adică să injecteze produse in oameni pentru că ei au luat șpagă de mari proportii.
Peste tot in Europa se incearcă eliminarea medicamentelor eficiente care in stadiile incipiente pot face diferența, tratamente si medicamente clasice sunt sabotate… Citeste mai departe
@Călina: Daca ai uitat iti aduc aminte ca nu UE s-a lingusit pe langa noi sa intram ci invers deci ar cam trebui sa urmam indicatiile celor de care ne-am rugat !
Imi pare rau pt. Terapia d-le Damian dar daca suntem in UE trebuie sa respectam ce spune si AEM asa ca .........!
@radu B:
Buna ziua, cu permisiunea Dvs dau un raspuns un pic mai lung.
EMA has reviewed the latest evidence on the use of ivermectin for the prevention and treatment of COVID-19 and concluded that the available data do not support its use for COVID-19 outside well-designed clinical trials.
Mesajul EMA este o veste buna, pentru ca permite… Citeste mai departe