De ce explodează prețurile la munte de Crăciun și Revelion: „Toată lumea comentează, dar hotelierii ăia nu-s nebuni!”


Unii români au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, iar prețurile au crescut semnificativ, chiar cu două luni și jumătate înainte de Crăciun și Revelion. 

Cei care așteaptă până în ultimul moment riscă fie să nu mai găsească locuri disponibile, fie să se confrunte cu tarife extrem de ridicate.

Tot mai multe persoane spun că nu își permit un sejur la munte de Revelion din cauza prețurilor foarte mari.

„Au început rezervările pentru Crăciun și Revelion. Numai Bucureștiul are 3 milioane și ceva de locuitori. Valea Prahovei are, să zicem, 60.000 de locuri pentru Revelion. Se vând sau nu? Evident că da! Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov.

Toată lumea comentează, dar hotelierii ăia nu-s nebuni! Ei pun tarife foarte mari pentru că le vând. Raportul cerere ofertă! Se vând toate și în Maramureș, Bucovina. E Revelionul o dată pe an!

Normal că și eu, dacă aș avea o pensiune sau un hotel în Bucovina, aș vinde scump, că doar nu-s nebun să vândă ieftin un Revelion când știu că sunt cinci pe loc. Știți ce zic?” a explicat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism”, conform Dc News.

În Poiana Brașov, pachetele din acest an pentru sărbătorile de iarnă sunt cu 15% mai scumpe, față de anul trecut. În acest an, au crescut și tarifele pentru destinațiile din afara țării, în medie, cu 5%. Cele mai căutate oferte sunt cele pentru târgurile de Crăciun.

„Tarifele încep de la 9.800 de lei, 2 persoane, cameră dublă de Revelion. De Crăciun, am ales un tarif de 6.500 de lei, două persoane, cu facilitățile din hotel: avem spa, avem saună uscată, saună umedă”, explica Gabriel Roșca, managerul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov.

Comentarii Facebook