Duminica 8 Septembrie

De unde provin, de fapt, produsele din marca Pilos de la Lidl. Mulți români cumpără aceste produse populare fără să știe


Magazinele Lidl sunt prezente în toată țara, iar mulți români cumpără lactatele comercializate de retailerul german fără să știe că acestea nu sunt fabricate în afara României.

Cei care au ajuns cel puțin odată în Lidl au observat că supermarketul are la raft, în proporție de 80%, produse proprii, pe care nu le mai găsiți în alte centre comerciale. Una dintre mărcile cu care românii s-au familiarizat de ani buni, din oferta retailerului german, este Pilos, brandul de produse lactate. Mulți sunt cei care cumpără lapte, brânză, iaurt din această gamă variată, dar puțini sunt cei care știu cine și unde fabrică alimentele, scrie bugetul.ro.

După mai bine de un deceniu pe existență pe piața din România, retailerul a stabilit colaborări cu FrieslandCampina, producătorul brandului Napolact, Fabrica de Lapte Braşov, producătorul brandului Olympus, şi Lacto Food.

Pentru produsele din gama Pilos, responsabil de fabricare este BioEF, așa cum se poate vedea și pe etichetă. Despre colaborarea Lidl, semnalată pe alimente, Protecția Consumatorului a transmis:

„Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului (privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – n. red.) prevede ca pe ambalaj să fie scris ori «produs în România pentru compania X» şi adresa procesatorului ori «produs de compania Y»”, a explicat pentru ZF Paul Anghel, directorul general al ANPC, în urmă cu doi ani.

Trebuie menționat faptul că există diferențe semnificative în ceea ce privește prețul pentru laptele Pilos și laptele Olympus, ori Napolact. Referitor la aceste diferențe de preț, reprezentanţii grupului olandez FrieslandCampina România, producătorul Napolact, spuneau că „nu sunt comparabile costurile unui brand sunt diferite de cele ale unei mărci proprii“, mai arată ZF.

Comentarii Facebook