Dezamăgiți de prețurile la imobiliare în Cluj, tinerii merg în Florești: „Un coteț de 30 mp de 80.000 euro nu e o achiziție prea rațională”


Datele ultimului recensământ arată că Florești este cea mai mare comună din România. În ultimii 10 ani, localitatea și-a dublat numărul de locuitori, mulți dintre aceștia fug de prețurile exorbitante la locuințe în Cluj-Napoca. 

Din cauza prețului tot mai mare și supraevaluat al apartamentelor din Cluj-Napoca, oamenii aleg să locuiască în Florești. Municipiul pierde locuitori, iar zona periurbană câștigă. 

„După lungi căutări și vizionări de garsoniere în Cluj (în vederea cumpărării), m-am lămurit că 70/80.00 euro pentru un coteț între 20 și 30 mp, „ideal de investiție” și pretabil renovării, nu e o achiziție prea rațională nevoilor și așteptărilor mele sau majorității oamenilor raționali. 

M-am reorientat spre Florești și ca să nu lungesc, mai jos va fi un caz concret și după niște întrebări mai generale. 

Caz concret: apartament 54 mp, 2 camere, balcon 2mp, 80k euro, etaj 3/4, loc de parcare inclus cu CF, bloc din 2007, izolat, o parte din mobilă este ok, o parte trebuie schimbată Reparații infime pe ici pe colo și văruit. Situat pe Avram Iancu.

1.Știe cineva calitatea construcțiilor de la săgețile verzi din poza? Fac parte din blocurile construite de meșterul Manole de trebuie făcute ofrande umane ca sa nu se dărâme? (în interior nu mi-a dat nimic de bănuit)/

2.Pentru locație și descrierea apartamentului, păreri preț? Acceptabil?

Întrebări generale:

De ce zona ar trebui sa mă feresc în Florești din cauza clădirilor construite în batjocură?

Un preț mediu aproximativ pe mp la un apartament similar celui descris mai sus pentru Florești (poate chiar pe zone dacă știe cineva)?

Cluj > Florești și viceversa cu autobuzul până pe Memo cam cât sa mă aștept sa fac?”, a întrebat clujeanul pe o rețea de socializare. 

yu.jpeg

„Dacă transformi timpul petrecut în trafic > în bani, în 5 ani de zile scoți diferența de preț pentru ceva în Cluj. Testează zona înainte să faci pasul cel mare, ia o chirie short term și asigură-te ca Florești e ce ai nevoie. Ca și calitate, majoritatea sunt făcute pentru profit, deci cu siguranță nu sunt top, dar găsești și construcții decente”, l-a sfătuit un clujean.

Floreștiul este cea mai bogată comună din țară, detronând după mulți ani comuna Chiajna din Ilfov. Analiza a fost realizată pe baza datelor furnizate de Direcția pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale din cadrul Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Anul trecut, primăria Florești a avut venituri totale în valoare de 130,23 milioane lei, peste veniturile încasate de primăria comunei Chiajna (130,11 milioane lei), campioana din ultimii cinci ani la rând. Numărul locuitorilor din Florești a crescut în 10 ani cu 231,2%. 

Comentarii Facebook