Duminica 24 Noiembrie

Diferit, acuzată că vrea mai mulți bani pentru a face centura Florești. Firma a dat Primăria în judecată

 

Compania Diferit a dat Primăria Florești în judecată în 3 septembrie și ar solicita bani mai mulți pentru a finaliza Centura Florești. 

 

Constructorul nu se mai poate încadra în banii pe care i-a oferit la licitaţie. Pentru că aşa e în România, unii oferă preţuri de nimica faţă de preţurile de referinţă din devizele ante-calcul. Pe urmă nu îşi mai pot face lucrările”, a precizat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

El a mai spus că exproprierile nu au fost cauza blocării proiectului. ”Odată emis ordinul de începere a lucrărilor, s-au emis autorizaţiile de construire pe trei segmente. Nicăieri în contractul de atribuire nu se spune că trebuie să le punem la dispoziţie întreg aliniamentul”, a explicat Horia Şulea. 

 

În baza autorizaţiilor de construire, constructorul putea să lucreze, motiv pentru care a şi început lucrările.

 

Au excavat undeva în jur de 30.000 mc de pământ, care au fost depozitaţi într-un loc prestabilit, s-au turnat nişte piloni într-o zonă unde s-a constatat că ar putea fi nişte alunecări de teren, astfel încât să stabilizeze solul, deci lucrări s-au făcut. Am plătit facturi aferente devizelor de lucrări, pe care dânşii le-au propus spre decontare", mai spune primarul comunei Floreşti.

 

Acum suntem în situaţia în care au venit şi ne-au cerut o suplimentare a sumei oferite de către ei, invocând scumpirea materialelor, un lucru cert şi real, scumpirea forţei de muncă, un lucru cert şi real, doar că în contractul de încredinţare se specifică clar: preţul este fix până la terminarea lucrării”, precizează Șulea.

 

Termenul contractual expiră în luna noiembrie 2019, deci dânşii sunt sub contract. Aa, că nu s-au respectat nişte grafice de execuţie, e cu totul altceva! Acele grafice pot fi reeşalonate, în cadrul termenului contractual”, a mai adăugat primarul, potrivit Economica.net.

 

Centura comunei Florești ar urma să aibă 2,685 kilometri, plus încă doi kilometri de bretele.

 

Conducerea Diferit, respectiv patronul firmei Nicolae Petri, nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste acuzații. La o tentativă precedentă s-a întâmplat la fel.

 

Ultima dată când a comentat situația de la Florești a fost după ce Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construcție pe porțiunea din centură din Gârbău. Ultima autorizație de construcție, pentru tronsonul de la Valea Gârbăului - strada Sfîntu Ion, a fost semnată de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat vineri, 15 septembrie 2017. Porțiunea are 400 de metri, între kilometri 2+272 și 2+678,115. ”Este vizat astfel un sector de drum care vine în prelungirea celor 2,272 kilometri ai centurii de sud, respectiv tronsonul care începe din spatele complexului comercial, locație în care vi fi amenajat un sens giratoriu, și se continuă până la intersecția cu drumul Sfântul Ioan”, anunțau reprezentanții Consiliului Județean Cluj, în 15 septembrie.

 

Fiind un obiectiv de importanță majoră pentru zeci de mii de clujeni, am tratat cu maximă celeritate cererea adresată în această dimineață de primăria comunei Florești, astfel încât, în cel mai scurt timp, am reușit să eliberăm această autorizație absolut necesară în vederea demarării execuției lucrărilor de construire al întregului traseu al centurii”, declara președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Atunci Petri a declarat că firma Diferit nu se apucase de lucrare pentru că lipsea această autorizație și că șantierul ar fi trebuit să pornească tocmai dinspre drumul Sfântul Ioan, spre Florești. Cu toate acestea, nici așa nu s-a lucrat.

 

Așteptăm un punct de vedere din partea firmei Diferit pentru a oferi explicații. 

 

Prima înfățișare din procesul intentat Primăriei Florești ar urma să aibă loc în 26 septembrie. Cel mai probabil va fi o amânare, iar avocații firmei vor face tot posibilul pentru a prelungi cauza și șicana în speranța că vor obține ceea ce doresc, prin blocarea situației.

--------------------

UPDATE

 

Patronul firmei Diferit, Nicolae Petri, ne-a spus, în legătură cu procesul, că este ”un blocaj acolo și încercăm cumva o deblocare și pe această cale, dacă reușim. Știți că în aceste contracte sunt unele clauze de confidențialitate. Le puteți cere toate acestea de la Primărie. Nu e mare lucru, dar noi suntem o parte din acest contract...”, a spus Petri, fără a menționa care sunt probleme.

Comentarii Facebook