Vineri 13 Septembrie

Directorul Aeroportului Internațional Cluj: „Întârzierile, din păcate, vor mai continua/Cauzele sunt multiple”


Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, avertizează că întârzierile pe aeroporturile europene vor persista, afectând atât decolările, cât și aterizările. Așadar, pasagerii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Aceste probleme sunt cauzate de o serie de factori, inclusiv aglomerația din trafic, lipsa personalului și restricțiile operaționale, care pun presiune pe infrastructura aeroportuară din întreaga Europă. 

„Ne pare rău pentru aceste întârzieri, s-au mai atenuat, dar, din păcate, vor mai continua. Sunt motive meteo, spațiul aerian e foarte aglomerat, motive tehnice, lipsă personal, se transmit întârzierile. Traficul pe Aeroportul Cluj este 90% trafic internațional, așadar suntem conectați la tot ce se întâmplă în Europa. 

Cauzele sunt multiple, vremea nefavorabilă, foarte aglomerat spațiul aerian, lipsă personal, motive tehnice. Traficul pe Aeroportul Cluj este peste 90% trafic internațional, așadar, întârzierile pe plan european s-au transmis și pe Aeroportul Cluj. S-au mai atenuat, sperăm să se atenueze și în continuare, ne pare rău pentru neplăcerile pe care le au pasagerii și o să le mai aibă. 

Încercăm să găsim soluții și să atenuăm cât mai mult această problemă. Ne așteptăm la o creștere în continuare a traficului, după 2040 ne așteptăm să avem 7 milioane de pasageri, cel mai important proiect e extinderea pistei la 3.400 metri. Odată ce se va termina devierea râului Someș vom extinde pista, astfel încât va fi posibil să avem zboruri intercontinentale”, a declarat David Ciceo.

Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2024 pentru a şasea oară în istoria sa.

Comentarii Facebook