Sambata 2 Noiembrie

Dragoş Damian, Terapia Cluj: „Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ieşi la pensie


Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, critică PNRR în ce priveşte reforma sistemului de pensii şi susţine că speranţa de viaţă a unui copil născut azi în România este de sub 75 de ani, iar a celor născuţi în urmă cu 50-60 de ani şi care încă muncesc este mult mai redusă.

Cu vârsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că „decreţeii" nu vor prinde prea mulţi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum şi contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani vor păţi la fel. Mulţumiţi sistemului sanitar.

Damian: Cu vârsta de pensionare de azi, „decreţeii" nu vor prinde prea mulţi ani de pensie

Aşadar, (...) contribuţia la pensii, chiar dacă sistemul se doreşte a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrâneţe - cel puţin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie - ci bani pentru ca România să-şi plătească împrumuturile şi deficitele, la care se vor adăuga acum şi împrumuturile din PNRR", a spus Dragoş Damian, potrivit zf.ro.

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

Astfel, spune CEO-ul de la Terapia Cluj, contribuţiile de la pensii nu ar fi bani pentru bătrâneţe, cel puţin nu pentru cei care acum au 40-60 de ani, ci ar folosi la plata împrumuturilor făcute de ţara noastră.

Mişcările prin piloni, dispariţia pensionării anticipate, interzicerea cumulului sau dispariţia pensiilor speciale, chiar dacă corectează inechităţi, au doar menirea de a colecta mai mulţi bani", mai comentează Dragoş Damian.

Dragoş Damian: PNRR, un exerciţiu de bifare politică al UE

Din acest motiv, el spune că nu vede rostul PNRR şi îl consideră drept un „exerciţiu de bifare politică al UE şi o gafă de pierdere de şi mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi. 

Şi nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am făcut în ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de apă, şcoli, spitale, centre medicale de permanenţă etc - în lipsă de experţi, tehnologie, utilaje, materiale de construcţii şi, mai ales, de muncitori", mai apreciază Dragoş Damian.


Comentarii Facebook