Duminica 8 Septembrie

După nebuloasa e-Factura, PFA-urile vor fi obligate să aibă POS sau un alt mijloc de plată fără numerar


Nici bine nu s-au obișnuit cu sistemul RO e-Factura, că persoanele fizice autorizate (PFA) ar putea fi obligate să aibă un POS sau un alt mijloc de plată fără numerar. Măsurile sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre al Ministerului Finanțelor. 

Obligația nu este instituită numai pentru cei care și-au deschis un PFA, ci și pentru întreprinderile individuale și întreprinderi familiale, profesioniști societăți, societăți europene, societăți cooperative, societăți cooperative europene, organizații cooperatiste de credit, grupuri de interes economic și grupuri europene de interes economic, cu sediul principal în România, sucursalele acestora, precum și a sucursalele persoanelor juridice enumerate cu sediul principal în străinătate.

De asemenea, proiectul prevede ca angrosiștii să fie introduși în definiția comercianților și să aibă, de asemenea, POS, dacă încasările în numerar depășesc 50.000 lei.

Potrivit proiectului, noua definițoie a comercianților este următoarea: „persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata precum și cele care desfășoară activități de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei”.

Comentarii Facebook