Vineri 22 Noiembrie

Economisește renunțând la cheltuielile inutile (atunci când stai în chirie) (P)


În perioada tinereții, atunci când ne dorim cu toții să avem parte de o cât mai mare libertate, mulți dintre noi uităm să facem economii, mai ales în situațiile în care avem la dispoziție o sursă de venituri stabilă. În fapt, aceasta este perioada în care se recomandă să manifestăm maximă atenție în ceea ce privește modul în care strângem bani, pentru că, acum avem atât motivația, cât și posibilitatea de a strânge bani pentru mai târziu.

Este intervalul de timp când acumulăm o situație materială ce poate evolua pe un trend ascendent în viitor, vechime în muncă și ne putem încadra fără probleme pentru obținerea unui împrumut online. Acum este momentul propice pentru a renunța la multe dintre viitoarele tabieturi care sunt în faza de formare, la acele cheltuieli inutile și este timpul să facem primii pași către un comportament financiar sănătos pentru viitorul nostru!

Cum trebuie să procedez atunci când stau în chirie pentru a face economii?

Locuința pe care trebuie să o închiriezi trebuie să fie completă din toate punctele de vedere, să fie poziționată lângă un nod de mijloace de transport în comun și să aibă un preț de chirie cât mai mic. Eventual, se poate opta pentru locuitul alături de o altă persoană într-un apartament, caz în care cheltuielile legate de întreținere, utilități și tot ceea ce are legătură cu consumul în locație împărțindu-se la doi.

Desigur, în cazul în care vei alege să locuiești singur/singură, șansele de optimizare a consumului sunt mult crescute decât atunci când împărți costurile, dar, fiecare opțiune vine cu anumite avantaje. În general, pentru a economisi atunci când stai în chirie, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

-Locuința trebuie să fie complet dotată cu absolut toate utilitățile, astfel încât tu să nu ai nevoie decât de propriile lucruri;

-Aceasta trebuie să fie contorizată în ceea ce privește consumul de apă rece, apă caldă, căldură și toate celelalte utilități (evită să optezi pentru o locuință care are încălzirea pe electric, fiindcă iarna costurile sunt duble față de una cu încălzire pe gaze sau pe termoficare);

-Nu investi nimic în această locuință, pentru că, nu știi care va fi exact perioada în care vei locui acolo și pentru că nu îți vei recupera nimic din investiții;

-Minimalizează-ți nevoile de confort, în sensul că, mai degrabă îți vei achiziționa un laptop și un sistem de susținere al acestuia pe picioare decât să cumperi un sistem desktop și un birou (acestea sunt greu de transportat, ceea ce va genera costuri suplimentare în caz de mutare);

-Achită-ți întotdeauna la timp facturile pe care le datorezi, iar în caz de nevoi financiare apelează la soluția oferită de site-urile de specialitate, așa cum este www.credit247.ro.

Economisește cât de mult poți în această perioadă, evită să faci cheltuieli de care nu ai tu nevoie în mod direct (de genul investițiile pentru locație) și nu uita că aceasta nu este locuința ta permanentă. Numai în acest mod vei strânge banii necesari pentru a-ți achiziționa propria locuință, dar, condiția primordială este să-ți asumi în mod total nevoia de economisire.

Comentarii Facebook