Vineri 22 Noiembrie

Educația și pariurile sportive (P)


Amploarea pe care a luat-o fenomenul pariurilor sportive în țara noastră ne obligă să vorbim despre modul în care gestionăm această activitate pentru a o menține la stadiul de pasiune, nu de mod de viață.


Drumul zilnic către multele case de pariuri existente încă în mediul offline au devenit un pelerinaj de la care pariorii nu abdică ușor.

Există acel miraj al câștigului rapid obținut fără mare efort, care parcă este impregnat în gena românilor.

Din păcate însă care nu cunosc regulile de bază ale pariurilor, nu au cunoștințele minime necesare jocului la pariuri sportive, dar au auzit pe la prieteni că “le-a ieșit biletul” și vor să aibă parte și ei de bucuria asta.

Cei care se comportă astfel dau dovadă de lipsă de profesionism, asta ca să nu spun inconștiență, și nu pot spera la obținerea vreunui profit pe termen lung. Mai mult, prinși în mrejele câștigului iluzoriu pot intra într-o cursă ce îi poate duce către pierderea siguranței material, fizice sau chiar mentale.

Pentru a evita aceste situații neplacute, trebuie să avem în vedere câteva reguli de aur ale pariorilor.

Ca în oricare alt domeniu în care dorim să avem succes, informațiile și studiul sunt vitale și în pariurile sportive.

Prima condiție este să cunoașteți foarte bine un sport anume, să îl practicați cu pasiune, să îl urmăriți cu atenție, să “îl mâncați pe pâine”, cum se spune. 

Aceasta este însă  doar baza pe care putem construi mai apoi pasiunea pentru pariurile sportive.

Pe lângă aceste cunoștințe sportive solide, pe lângă analiza serioasă a evenimentelor sportive alese pentru pariere, este nevoie de un management al banilor adecvat posibilităților fiecăruia, o strategie în deplină concordanță cu profilul de risc personal, dar și o pregătire psihică pe măsură. 

Cel mai prietenesc sfat ce poate fi adresat unui parior aflat la început de drum este acela de a nu se avânta orbește în această aventură până când nu a studiat foarte responsabil ce înseamnă pariurile sportive și ce riscuri implică acestea. 

Este ideal ca pariorii începători să „se joace” fără a investi bani măcar o lună, iar sumele de bani să fie alocate doar după ce se cristalizează cumva o strategie care a funcționat jucând “la rece”.

Nu vă avântați pe tărâmuri pe care nu le cunoașteți foarte bine și nu uitați nicicum principiul de bază al pariurilor sportive care spune să nu pariați sume de bani mai mari decât vă permiteți să pierdeți. 

Educația este extrem de importantă în activitatea parioristică. De ea depinde, în mare măsură statutul pe care îl vom dobândi: cel de “donator” cvasi-permanent sau de parior capabil să facă din pasiunea sa una profitabilă.


Comentarii Facebook