Vineri 22 Noiembrie

Emil Boc vrea să cedeze 70 de hectare tinerilor pentru a-și face case. Unde e situat terenul

 

Edilul a anunțat că Primăria analizează posibilitatea cedării către tineri a unui teren de 70 de hectare din zona Borhanci, pe baza de concesiune. 

 

Un alt proiect mare la care lucrez împreună cu colegii mei este cel privind dezvoltarea unui cartier rezidenţial al Clujului, în Borhanci, pe locaţia proiectului Casarom, care a fost abandonat. Este acolo o suprafaţă de 70-80 de hectare de teren unde putem să gândim soluţii, acum suntem în faza în care pregătim documentaţia aferentă. Mă gândesc la posibilitatea de a concesiona tinerilor şi nu numai, parcele de teren pentru a-şi construi locuinţe după un plan prestabilit de primărie”, a declarat edilul Emil Boc, la emisiunea de la Realitatea FM Cluj.

 

Personal împreună cu colegii din primărie am opta pentru varianta de a concesiona teren tinerilor în special , dar nu numai lor, după un plan prestabilit de primărie, unde să ai şcoală, să ai centru comercial, grădiniţă, cu drept de cumpărare la sfârşitul perioadei de concesiune", a mai spus Boc.

 

Casasom a fost un proiect care trebuia să pornească la drum în 2005, dar pe care l-a ”îngropat” criza financiară. Investiția ar fi urmat să fie de 100 de milioane de euro. 

 

Citiți mai jos amănunte din presa vremii (Clujeanul, 26.03.2008)

 

Dotări de cartier (Casarom)

 

Proiectul cuprinde pe lângă utilităţile de bază o şcoală de 8 clase, gradiniţă , creşă , puncte alimentare, dispensar, primărie de cartier, sediu poliţie, staţie benzină, hotel de până la 100 camere , centru de afaceri şi apartamente, mini mall cu locuri de parcare şi propria staţie de epurare modulată cu capacitate de deservire a aproximativ 8000-10.000 de locuitori. Drumul principal care va deservi minicartierul va avea 4 benzi. 

 

Trei etape

 

Proiectul va fi realizat în 3 etape. Pentru etapa I, planul prevede construirea unui număr de 183 unităţi locative destinate vânzării, 18 apartamente sociale, realizarea şcolii, a grădiniţei şi a creşei cu spaţiile de recreaţie, teren de sport şi de joacă pe o suprafaţă. Cele 183 unităţi locative vor avea urmatoarea structură: 

1. 48 locuinţe familiare de maxim 2 etaje (21 unităţi locative înşiruite cu D+P+2E , 6 unităţi locative cuplate, 21 unităţi locative individuale pe lot propiu); 

2. 135 unităţi colective/semicolective în blocuri cu S+P+2E în terase/cascadă, având garaje la primul nivel 

3 24 apartamente sociale în blocuri de 3 etaje , S+P+3E cu dotări la primele nivele şi locuinţe sociale la cele superioare 

Construcţia va demara cel târziu în iulie 2008 şi va fi finalizată în 2011.

 

Cartier nou din 2017 

 

Etapa a II-a prevede construirea unui număr de 460 unităţi locative destinate vânzării, constând în blocuri de circa 6-8 etaje şi respectiv locuinţe terasate şi apartamente penthouse. Etapa prevede inclusiv realizarea celor 46 unităţi sociale. Totul se va realiza pe aproximativ 23 de hectare. Aceste blocuri ar urma să fie finalizate până în 2014.

Pentru etapa III , planul prevede construirea unui numar de 557 unităţi locative destinate vânzării, constând în blocuri de cca 6-8etaje şi respectiv locuinţe terasate şi case single. Etapa prevede inclusiv realizarea celor 56 unităţi sociale.Suprafata studiu pentru etapa a III-a va fi de aproximativ 26 ha. Perioada de desfăşurare: 2012-2017.

 

Cine facea cartierul?

 

Casarom a stabilit subcontractorii care vor realiza ansamblul rezidenţial. Este vorba despre S.C.Napoca Construct; S.C.Transilvae House Construct ; Axa Construct şi Hidro-Olt. Terenul trebuia să fie concesionat de Primăria Cluj-Napoca pentru o perioadă de 99 de ani”. 

Comentarii Facebook